OD CZEGO TA SZPERA KTÓRĄ POSIADAM ??? : ))

Pytanie: Czy dyfer z 6 jest taki sam jak w E23 ? Ma mocowanie pośrodku czy z boku ? Kolega ma jakis tajemniczy dyfer, niby od E28, zeszperowany, ale z mocowaniem na deklu centralnie pośrodku ! Żaden magik nie wie do czego to… Nie pasuje do e28, ani do e34, ani do e30… chyba że diesel… ?

E24 do 82’ jest taki sam jak w E12, a po 82’ taki sam jak E28, natomiast E23 jest tylko taki jak E23 :face_with_rolling_eyes: , mozna dopasować od E34, ale trzeba zmienić dekiel bo mocowanie jest inne, nie pamiętam czy po środku czy z boku :confused:
Wydaje mi się, że jest to dyfer od E23.

Dyfer od e24 do 82 r. i e12 ma mocowanie pośrodku :question: To akurat dyferek którego w rękach nie miałem :frowning:

Dyfry od e23 e24 e28 są takie same. Różnią się deklem z tyłu. A czy mocowanie jest na środku czy z lewej strony (mowa o e24 i e28) to już inna historia. Sam nie wiem od czego to zależy :flushed: Ale obie wersje występowały jednocześnie.

a ja mam takiego pomysła - zrób zdjęcie dyfra i umieść go na forum (lub linkdo niego). Jak nasi znawcy go zobaczą to na pewno ci powiedzą od czego on jest. :sunglasses:

Nie mam cyfry pod reką. Wiem że różnią sie niby tylko deklem. Ustaliłem ze tem jest z e28 diesel… ze szperą :astonished: i ma taki kształt, że nie miozna przykręcić dekla z mocowaniem z boku, żeby zarzucić go do e28 benzyny,. Już go ogladał niejeden magik, i nie wiedzą.. Sylwek ze Strazackiej np. tez nie wie :astonished: , to jakis typ dieslowski, tylko dziwny, w diesel-u oszperunek… :grinning:

Hmm, jak Sylwek nie wie to zapytaj Irka ze Strzeleskiej, On na tym zęby zjadł…