Oldtimer Show Berlin 26-28 Maj 2007

Takze i w tym roku odbedzie sie wielki zlot i prezentacja starych samochodow pod Berlinem.

Mozna kliknac jezyk polski.

Bylem rok temu w niewielkim gronie, pogoda starala sie za wszelka cene wszystko zepsuc a i tak impreze traktowalem jako bardzo udana.

Wyslalem juz zgloszenie, ale w zeszlym roku bez zgloszenia tez nie bylo problemu z wjazdem, zapraszam wszystkich klubowiczow na wycieczke do Berlina, najlepiej 6cha naturalnie :).

Oferuje spanie na materacu w 40 metrowym studenckim mieszkanku lub pomoc w znalezieniu sensownego noclegu, gdyby a noz bylo wiecej chetnych na przyjzd 6chami to mozna by zorganizowac cos w stylu zlotu, ze zwiedzaniem Berlina itd… ale powoli, najpierw musza byc chetni. W linku sa tez zdjecia.

Kilka fotek z zeszlego roku:

trochę finansowo nie ten-tego, najpierw praha, a w następnym tygodniu berlin :face_with_rolling_eyes: , a w garage szucha do roboty :v:

hmmm, jak zrobię auto to będę myślał :grin:

Ja myślę bardzo poważnie, ale jeszcze za wcześnie żebym mógł być pewien że się uda…

Wczoraj spotkałem się z kolegą - fanem young & old-timerów i umówilismy się że jedziemy we czwórkę - kobietami.

Wyjeżdżamy w piątek po pracy, nocujemy po polskiej stronie granicy, sobota i niedziela w Berlinie. Jedziemy jakimś tanim dieselem :sunglasses: Miłosz, jak znasz jakiś tani nocleg - poproszę o namiar, jak najszybciej zarezerwujemy :grin:

Pozdr.

Tanim dieslem??? to nie pomoge :\

Bardzo sie ciesze , ze troche was przybedzie :sunglasses: .

Jak chodzi o noclegi to najtansze co znam to Domain www.sleepcheaphostels.com geparkt

Niestety nigdy jeszcze nie przetestowalem jakie panuja tam warunki.

Na tej stronce http://www.sleepcheaphostels.com/ jeszcze kilka pewnie dosc konkurencyjnych tanich miejsc na nocleg. Jesli kogos interesuje cos o wyzszym standarcie to dawac znac, znajdzie sie napewno bez problemu.

Wojtek przyjedziesz 6cha??

Chyba na ten się zdecydujemy… Nawet się nie opłaca nocować pt-sob w PL.

http://www.aletto.de/polski/03.htm

116 EUR za 4 osobowy pokoj -maks :sunglasses:

65zł na osobe wychodzi. :grin:

Jeżeli tylko się uda to oczywiście szuchą :exclamation: :grinning:

jesli nie uda mi sie wstawic 7 na blacharolakier to chetnie tam skocze.. choc szczerze mowiac wole pierwszy scenariusz :wink:

Na dzień dzisiejszy mam zamiar wraz z rodzinką przyjechać szuchą…oczywiście

:grinning:

Miłosz, zabiorę materac i piętrowo spać będziemu u Ciebie :v; …i w ogóle liczę na to, że pozwiedzamy troszkę Berlin :grin:

Stan na dzien dzisiejszy:

Dla Adama z rodzinka skolowalem dodatkowe mieszkanko.
Wojtek z Kasia przyjezdzaja tylko na niedziele.
Mam wiec u siebie jeszcze jedno w porywach do dwoch wolnych miejsc do spania - Kocie?? jak plany??

W Berlinie jestem od soboty okolo poludnia, na Oldtimershow spedzilibysmy calutka niedziele.

Dojazd od strony Warszawy/Poznania szczegolnie z mysla o Wojtku:

Slownie:

Od przejscia granicznego w Swiecku caly czas prosto autostrada A12. Pozniej rozjazd na A10 - Berliner Ring , nalezy jechac w kierunku na Hamburg (NIE w kierunku na Magdeburg). Pozniej nalezy sie juz tylko trzymac A10. Spotkac mozemy sie albo na pierwszym zjezdzie po tym jak A10 mija autostrade miejska A114, albo na zjezdzie FALKENSEE tuz obok Oldtimer Show (obydwa miejsca zaznaczone czarnymi strzalkami).

U mnie kibelek - dwa egzaminy i praca licencjacka przez te upały idzie do bani :frowning: Niestety nie dam rady :\

Dzięki Miłosz! Wolałbym żebyś Ty zadecydował gdzie lepiej, biorąc pod uwagę możliwość zaparkowania, łatwość odnaleźienia się oraz samego miejsca spotkania :slightly_smiling_face: ja się dostosuję. Napisz jeszcze na którą godzinę się umówimy.

[ Dodano: 27-05-2007, 22:50 ]
Dziękuję Miłoszowi i Ewie za wspaniałe przyjęcie - Miłosz doskonale sprawdził się w roli kustosza :grinning: Niesamowite wrażenie zobaczyć tyle klasyków w jednym miejscu - wiele z nich znałem tylko z książek i gazet… Jestem pod wrażeniem :astonished:

Bylo fajnie choc tak naprawde dopisal tylko Wojtek z Kasia. Pogoda byla co najwyzej srednia, kilkukrotnie zaczal lac rzesisty deszcz co zapewne bylo glownym powodem tego, ze przyjechalo nie wiecej jak polowe samochodow w porownaniu do zeszlego roku, wielu zaczelo sie tez przedwczesnie zmywac do domu. Ja rozgrzebalem klime i przyjechalem E28, wiec z z Polski byla tylko jedna jedyna E24.

Bylo kilka E24, albo w stanie srednim, albo po tjuningu, generalnie zadnej rewelacji jak chodzi o 6chy. No moze byla jedna zolta dla Karola, M635CSi z silnikiem 3,8 Turbo i moca (wedlug wlasciciela) 485KM. Kilka pieknych E9, oraz jedno E3, cale kolekcje 00 i 02-jek. Ilosciowo jak co roku bezkonkurencyjny byl Mercedes.

Mi osobiscie najbardziej spodobala sie zielona Alpina B10 E28. Oprucz tego, ze gosc zalozyl do chromowanej wersji tylne lampy z Shadow-Line to autko wygladalo na orginal i bardzo przyzwoity stan. Wedlug zalaczonego opisu wyprodukowano w latach 1985-1987 77 sztuk tego modelu :astonished:

Wszystkie zdjecia ma Wojtek, ja mam tylko jedno.

Udało mi się nareszcie upakować gdzieś fotki :grinning: Oto link:
http://ALLLV.fotosik.pl/albumy/199805.html

co sie tej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4e51db94bc099843.html stalo w bagaznik?

hehe to jest M635Csi - robiona była w Jamnie pod Koszalinie - kiedyś dałem fotki i opis jak przypadkiem na to trafiłem :sunglasses:

zderzak tez jakis niczego sobie? :confused: czy tylko mi sie tak wydaje