Olej do szpery

Nigdzie nie moge dostać oleju Castrol Safix (SF-XJ) - chyba tak to się pisze, wogóle nie mogę dostać żadnegooleju do szpery, zjeździłem cały Kraków. Na allegro też lipa :cry:

olej jest sprzedawany tylko w beczkach 25 litrowych, musisz szukać w dobrych serwisach, ew. w hurtowniach

A jak jest cena takiej 25 litrowej beczułki, może jakiś zakup zorganizowany, z tego co wiem to 6 mają szperę w standardzie, więc sie chyba przyda :grinning:

kiedyś był poruszany ten temat na forum, ja mogę mieć ten olej za około 50 zł za litr, z tego co wiem jego cena w serwisie waha się w granicach 120 zł za litr, jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi :face_with_rolling_eyes: adam chyba zna dokładną cenę :sunglasses:

zdjecie

Mam kolegę z hurtownią moto. Mówi że SAF-XJ jest TYLKO po 20l. Obecnie w Bavaria Motors już go nie sprzedają odlewanego :frowning: Tylko z wymianą, pytałem przed świętami :frowning:

Kibel.

20 litrów to 10 szper (chyba). Ja też jestem zainteresowany wymianą.

Zapytam jeszcze na “innym forum”. :face_with_rolling_eyes:

Ostatnio płaciłem 90 pln’ow za litr.

w Intercarsie jest SAF-X po 69,92 zł za litr -stan 2 szt.

Ja bym nie ryzykował:

SAF-XJ - 75W140 - do dyfr. ze szpera
SAF-XO - 75W-90 – nie nadaje się !!

Beczka 20l u mojego kolegi kosztuje 1070zł brutto. Transport pewnie friko.

Mogę to rozlać po 2litry i powysyłać… Co o tym myślicie?

Na pewno 2l starczą?

[ Dodano: 11-04-2007, 10:48 ]
Bezsensu
Inchape Motors SAF-XJ 57zł /1litr

to tak jak napisałem 50 pln za litr w hurcie :smiling_imp:

a wg katalogu mamy:

SAF-X - do wszystkich przekładni ze szperą i bez, również do samochodów wyścigowych i z napędem na obie osie.
SAF-XJ - do stosowania w przednich i tylnich osiach pojazdów także o zwiększonym tarciu oraz blokadami, szczególnie do samochodów terenowych i sportowych zatwierdzony do przekładni BMW z blokadą płytkową.
SAF-XO - olej do przekładni stożkowych przedniej i tylniej osi opracowany specjalnie dla BMW bez blokady płytkowej.

więc wybór jest prosty - jedynie SAF-XJ (ew. SAF-X)

Od 1,6-1,9l zależy od szpery :v:

Przepraszamy... to który chętny amm

Moja szpera chyba nie lubi takich jazd ja owszem ale bez przesady :laughing:

panowie, jeżeli chodzi o okręg warszawaski to u Fusa taki olej można kupić za jeżeli dobrze pamietam 72 pln z tym że trzeba przyjechac ze swoja bańka bo tak jak wcześniej pisaliście jest on tylko w beczkach 20L - wydaje mi się że podobna cena powinna być w całym kraju i nie powinno być z tym problemów…

W taj chwili w Inter Cars w sprzedaży jest olej SAF-XJ 75W140 1L.
W detalu kosztuje 78zł - jeśli ktoś ma rabat wyjdzie 0k 60zł
Można też kupić 20l za 1277zł- przy dobrej zniżce 1020zł :stuck_out_tongue:

Albo Motula do LSD :wink: Też po litrze :slightly_smiling_face:

Castrola w litrowkach mam na stanie. Jak ktos potrzebuje to zapraszam po 55pln.

Mario tu już twoja głowa żeby zniżki były dobre :smiling_imp: Ja jestem zawsze zadowolony :sunglasses:

Też mam na stanie w litrówkach lecz valvoline’a w podobnej cenie.

no to licytacja, kto chce mniej??? :u:
niech satelity się kąpią w nowym :slightly_smiling_face: