Może ktoś z was wie co to za część i za co dopowiada?
“Fuel/Air : Fuel Injection Pressure Regulator BOSCH”
Nazwa jest z katalogu BOSCHa z znalazłem ją po numerze z owej części: 0280160257; 0280160248.
Przechodzi przez nią przewód powietrza a zboku podłączony jest przewód z paliwem.
Porządkując przewody podciśnienia w aucie znalazłem kilka miejsc gdzie ciągnął mi lewe powietrze i między innymi na przewodzie tej części, jednak po rozkręceniu zobaczyłem że to jest zupełnie nie drożne. Może tak ma być?
I jeszcze jedno. Po skasowaniu nieszczelności obroty silnika spadają mi do zera czyli z dziurami chodzi ładnie a szczelny gaśnie, stąd moje pytanie jak zwiększyć wolne obroty, linką gazu?
Nie wiem jak jest w Turbo, w normalnym L-Jetcie jest wzdluz glowicy od strony kolektora dolotowego taki dupsik do regulacji obrotow, wsrodku jest sruba regulacyjna.
Jeszcze tylko powiem że tych obrotów potrzeba mi nie wiele. Dosłownie dotykam pedał gazu i jest OK. a jeżeli puszczę to się zadusza do 0.
A jeszcze przecież muszę włożyć bieg.
W jaki sposób sprawdziłeś, że jest nie drożny On reguluje tylko ciśnienie paliwa
Jreśli Twoje turbo sterowane jest motronic’em 1 generacji, to pod łącznikiem powietrza (długa aluminiowa rura nad pokrywą klawiatury) jest mechaniczna regulacja obrotów którą możesz regulować płaskim śrubokrętem. A jeśli nie ma tam regulacji to masz motronic’a 2 generacji i jeśli podciśnienia i wszystkie pierdoły od gazu są usunięte to musi być ok
Domyślam się że chodzi o tą rurę z małym logo BMW która idzie od kolektora do małej “chłodniczki” obok filtra powietrza jednak śrubki tam nie widzę.
Jeżeli chodzi o regulator to sprawdziłem że poprostu nie jest przelotowy a po za tym jeżeli nie jest na niego nałożony przewód to silnik chodzi a jak nałożę to tak jak wspominałem dusi zię do 0.