[osprzęt] Co to takiego?

Może ktoś z was wie co to za część i za co dopowiada?
“Fuel/Air : Fuel Injection Pressure Regulator BOSCH”
Nazwa jest z katalogu BOSCHa z znalazłem ją po numerze z owej części: 0280160257; 0280160248.

Przechodzi przez nią przewód powietrza a zboku podłączony jest przewód z paliwem.
Porządkując przewody podciśnienia w aucie znalazłem kilka miejsc gdzie ciągnął mi lewe powietrze i między innymi na przewodzie tej części, jednak po rozkręceniu zobaczyłem że to jest zupełnie nie drożne. Może tak ma być?
I jeszcze jedno. Po skasowaniu nieszczelności obroty silnika spadają mi do zera czyli z dziurami chodzi ładnie a szczelny gaśnie, stąd moje pytanie jak zwiększyć wolne obroty, linką gazu?

Nie wiem jak jest w Turbo, w normalnym L-Jetcie jest wzdluz glowicy od strony kolektora dolotowego taki dupsik do regulacji obrotow, wsrodku jest sruba regulacyjna.

Absolutnie nie na lince gazu!!! :astonished:

Jeszcze tylko powiem że tych obrotów potrzeba mi nie wiele. Dosłownie dotykam pedał gazu i jest OK. a jeżeli puszczę to się zadusza do 0.
A jeszcze przecież muszę włożyć bieg.

wg opisu jest to regulator ciśnienia wtrysku paliwa…

W jaki sposób sprawdziłeś, że jest nie drożny :question: On reguluje tylko ciśnienie paliwa :bulb:
Jreśli Twoje turbo sterowane jest motronic’em 1 generacji, to pod łącznikiem powietrza (długa aluminiowa rura nad pokrywą klawiatury) jest mechaniczna regulacja obrotów którą możesz regulować płaskim śrubokrętem. A jeśli nie ma tam regulacji to masz motronic’a 2 generacji i jeśli podciśnienia i wszystkie pierdoły od gazu są usunięte to musi być ok :bulb:

Domyślam się że chodzi o tą rurę z małym logo BMW która idzie od kolektora do małej “chłodniczki” obok filtra powietrza jednak śrubki tam nie widzę.
Jeżeli chodzi o regulator to sprawdziłem że poprostu nie jest przelotowy a po za tym jeżeli nie jest na niego nałożony przewód to silnik chodzi a jak nałożę to tak jak wspominałem dusi zię do 0.