Witam.Jestem nowy na waszym forum więc się witam.
Jak w temacie.Padł zegar kilometrów przejechanych a po kilku tygodniach prędkościomierz.Zastanawiam się nad powodem takiej właśnie kolejności.Być może ktoś z was miał tego tupu awarię i zna odpowiedź.Jeżeli nie to napewno wiedza użytkowników pomoże.
model to e 23 735i 85
Zastanawiałem się nad bateriami w liczniku lub podłączeniem samego liczydła.Przyznam się że demontując licznik nie zwróciłem uvagi na kable (takie z wsówką kątową)były podłączone 2 a podemontażu okazało się że kabelki są 3 a gniazda 2 dwa kabelki są z niebieską końcówką i 1 z zieloną.Podłączyłem te które uznałem że rozłączyłem ale???
Auto ma komp. temp,chwilowe zużycie itp i “rewich” też nie działa.
Liczę na pomoc.
Pzdrawiam 6series właścicieli
“Grubemu” z tego co wiem prawie wszystko wysiadlo, dal do elektryka przelutowac od nowa luty na plytce i wszystko mu dziala, napisz do niego, ponoc najczestrzym problemem sa niekontaktujace stare polaczenia lutowane. Druga mozlioscia bylby czujnik w tylnym moscie, ale skoro najpierw przestaly sie krecic kilometry?? w sumie powinno pasc wszystko na raz co z predkosciomierzem zwiazane, czyli sam predkosciomierz , licznik przejechanych kilometrow, oraz wskaznik chwilowego zuzycia. Mowie o 6 ale pewnie w 7 wszystko tak samo…
to po kolei wysiada, nie masz po co sprawdzac czujnika, wymienialem na nowy i nic sie nie zmienilo.. wczesniej pewnie ekonomizer ci padl
dzięki za wskazówkę.Zdemontowałem zegary i faktycznie był kłopot ze ścieżką taką na dole.Zastosowałem drut i lut i gra.Nie działa zato chwilowe zużyczie i dystans do przejechania.i tu nie wiem co jest grane.
A jak zegary wymienionw i czujnik w moście, to czemu nie działa prędkościomierz ![]()
ja mam teraz opcje, ze czasem dziala, czasem nie.. generalnie zalezy od jego humoru.. predkosciomierz razem z kilometromierzem… ekonomizer od dawna nie dziala..
Prędkość i droga działają idealnie.ekonomizer też.Nie działa komputer(rewich limit l/100 und etc).I tutaj nie wiem o co chodzi.Pozdrawiam
ha,Grubciowi przelutowali i dzała,bez skojarzeń panowie ![]()
a co Ci przelutowali
![]()
Własnie, własnie ![]()
cokolwiek to było to lutuje się rzeczy miękkie, a spawa twarde - więc mu działa, ale chyba dalej jest miętko ![]()
Kolego, jak tam jest na prawdę
![]()
zaczynam sie o niego martwic
bo az strach pomyslec co mu tam zlutowali
a tak swoja droga Kuba konczyles jakis kurs spawacza ze taki obeznany jestes w te klocki
![]()
a skąd, tak mi się jedynie kojarzy ![]()
mówiłem o pinach w zegarach zboczeńcy.U mnie co ma być twarde to jest twarde jak trzeba,zobaczymy co będzie w wieku emerytalnym ![]()
Mój pin kiedy trzeba to jest twardy ![]()
Adas bez brawury nie chwal nam sie tu juz tak
![]()
No dobrz już się nie chwalę, bo krowa która…
… ma twarde piny to co
![]()
Adaś co mają piny krowy do tego
![]()
… ma twarde piny to co
![]()
![]()
![]()
Adaś co mają piny krowy do tego![]()
:lol:
Jak krowie piny są twarde, to dobre mleko daje…