co może bys tego przyczyną? Po zmianie silnika zrobiłem 100km. Stan oleju wzrósł makabrycznie. 3l. ponad stan. wyjasniło sie bardzo duze zużycie paliwa. Jakies propozycje gdzie co dlaczego?
radzil bym Ci isc z tym do Marcina wkoncu on wkladal Ci ten silnik i moze latwiej bedzie mu ustalic co jest nie tak ![]()
p.s. przykra sprawa ![]()
Rozmawiałem juz z nim. Podobno gdzieś na przy listwie jest jakieś ustrojstwo podcisnieniowe które jak jest walniete moze lać. Jutro bede sprawdzał. ale pewnie linka i do niego auto powedruje ![]()
Powód tego, że paliwo jest w oleju jest jeden LEJEĄ WTRYSKIWACZE. A dlaczego leją to już inna historia. Powody mogą być różne:
- zużyte wtryskiwacze
- zbyt niskie ciśnienie paliwa
- świeca padnięta
Czy masz problemy z rozruchem ? Czy auto ma swoją moc ? Pracuje równo ?
Pracuje równo, w miare. Ma małe wachniecia ale jest to w granicach przyzwotości. Pali na tykniecie. Nie ma najmniejszego problemu. Moc jest. Obraca sie wokół osi na zawołania. Jak narazie zrobiłem tylko szybka rune po osiedlu i 160 na 3 nie było jakims problemem. ![]()
To ustrojstwo nazywa się regulator ciśnienia paliwa i jesli jest w nim pęknięta membrana wówczas wężykiem podciśnieniowym wsysana zostaje benzyna do kolektora ssącego. Podjedź no Marcina niech podmieni regulator-chwilka ![]()
Tak też bede musiał zrobic. I tak musze mu oddać auto na poprawki. Tylko nie mam narazie jak go scholować. Może do maja zdąrze ![]()
No niestety, podcisnieniowy jest oki i nie leje. Pozostaje warsztat ![]()