Pasek rozrządu

Ile kosztuje pasek rozrządu i jak jest z jego dostepnoscią?? moze glupie pytanie ale sie zapytam.

M30 ma lancuch rozrzadu, nie wiem ile kosztuje bo nigdy nie potrzebowalem wymieniac.

no nie wiem moze robie z siebie idiote, ale wydaje mi sie ze pasek trzeba wymieniac co 60tys wiec jak nie wiem kiedy ostatnio byl wymieniany trzeba to zrobic odrazu…

lancucha sie nie wymienia, zyje tyle co silnik.. guma z czasem peka, lancuch nie..

Jesli walek rozrzadu napedzany jest gumowym paskiem zebatym, to wymienia sie go roznie w zaleznosci od marki oraz modelu raz na 30-100tys km. Lancuch rozrzadu z regoly ma podobna zywotnosc jak silnik i sie go nie wymiania, BMW robi silniki bardzo zywotne, M30 przy prawidlowym serwisie i niezazynaniu robi bezproblemowo powyzej 500tys km przy takim przebiegu lancuch moze sie zuzyc, ale zawsze da o tym glosno znac zanim mialby sie urwac.

ja tez nigdy nie slyszalem zeby wymienial ktos w tych silnikach lancuch :face_with_rolling_eyes: ten element ma dozywocie jak juz chlopaki wczesniej napisali… poza tym z tego co sie orientuje w porownaniu do paska ktory peka nagle lancuch najpierw duzo wczesniej powinno byc slychac ze cos z nim jest juz nie tak takze nie ma co sie martwic tym wogole :wink:

daj spokoj jeszcze dowiesz sie wiele ciekawych rzeczy o… siodemce coupe :laughing:

nie raz usłyszysz - oooo - piatka cupeja :laughing:

:astonished: Bez brawury :exclamation:

ale tak się zastanawiam - :face_with_rolling_eyes: - o jaki marcinowi79 pasek chodzi ?? do jakiego auta ?? Wszystkie szóchy były na łańcuszkach rozrządu :face_with_rolling_eyes:
no bo ja posypuje truskawki cukrem :laughing:

sluchajcie, przeciez ma prawo nie wiedziec.ponaprawia to sie dowie i to duzo :laughing: bedzie znal ja na wylot—jak zone i do konca nie bedzie pewien co sie znowu spiepszy :wink:

zaraz, zaraz - nic nie ponaprawia bo w BMW nic się psuje :wink:
powiemy coś o tym, że zdarza się, że pasek przeskoczy i wtedy… a może lepiej nie :sunglasses: