Pierwsza rajka

W niedzielę wyprowadziłem moją na pierwszą przejażdżkę w tym sezonie, chyba jej się podobało :sunglasses: mi też :smiling_imp: , nistety jest parę spraw do zrobienia, płyn chłodzący jak ciekł tak cieknie z pompy, podobno trzeba ją wymienić, dzwoniłem są po 140 zł (chyba coś za tanio?) i mają dwa rodzaje z gwintem i bez, to chyba się okaże po rozmontowaniu. No i te nieszczęsne hamulce, nadal się przycierają (kurcze nie chce im przejść) muszę w końcu to zrobić bo potem przegrywam na 400 :wink:

swego czasu miałem gościa co miał graty do hamulców w dobrej cenie. mogę ci przesłać cennik :wink:

pompy akurat sa bardzo tanie :grinning: ja chyba dalem cos kolo 110pln szybka wymiana i po sprawie :wink:

kupowalem wlasnie tarcze do 630 cs firmy ate i zaplacilem 200 pln (rabaty w hurtowni) oryginalne uszczelnienia w serwisie w niemczech (do pompy ham. i zaciskow na przod i tyl ) 80 eur i heble sa jak nowe!!!

W jednym znanym mi z rozsądnych cen sklepiku oferują mi tarcze zimermann Przód - 176 zł szt, tył 185 zł szt, wężyki przód 30 zł, tył 19 zł, może się skuszę a może poszukam na allegro, zestaw naprawczy do pompy hamulcowej już mam i to koniecznie muszę zrobić, zaciski robiłem w zeszłym roku to chyba są ok.

a te płyty patefonowe z tyłu wywaliłeś :question: :question: :face_with_rolling_eyes:

Ja po ostatnich tarczach ATE postanowilem nie kupowac ich nigdy wiecej.

cha, cha, cha nie wywaliłem ale pewnie bym to zrobił gdyby ktoś sprzedał mi całe w takim samym kolorze, a może ktoś z was chce sobie wyciąć otworki pod głośniki to się zamienimy (za robotę “poprzedniego właściciela” przy wycinaniu nic nie policzę :wink: )

piszę o twoich tylnich “tarczach” hamulcowych :laughing:

no to się dogadaliśmy :laughing: , ale chyba się za doładnie nie wczytałeś w to co pisałem wyżej, bo chyba da się z tego wysnuć jednoznaczny wniosek :sunglasses:

piasałeś tylko o zaciskach :smiling_imp:

jesli chodzi o tarcze zimmermana to ja wlasnie takie mam u siebie na przodzie i jestem z nich narazie zadowolony zaliczyly sezon bez problemow :sunglasses: ale nie pamietam ile za nie dalem ale nie byly drogie :wink: