PiotrPiskozub - 635CSi/A '87

Witajcie!

Nie mogłem się powstrzymać, więc postanowiłem założyć wątek o mojej 6!

Dane z innego wątku na tym forum:

Dane pojazdu

Art. Wartość
Numer podwozia WBAEC820708188099
Kod typu 5382
Typ 635 CSI (EUR)
Typoszereg E E24 ()
Seria 6
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy RL
Drzwi 2
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 0
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor MALACHITGRUEN METALLIC (205)
Tapicerka LOTOSWEISS LEDER HL (0199)
Data prod. 1987-12-28

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S209A LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%) Blokada dyrefencjału
S291A BMW LM SCHMIEDERAD/KREUZSPEICH Obr. BMW ze st. le. spr. krz. 2-cz.
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S314A HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S354A GREEN STRIPE WINDSCREEN Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna
S441A Volleder - Ausstattung Pakiet dla palących
S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Regulacja fotela przedn. elektr. Memory
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S530A AIR CONDITIONING Klimatyzacja
S540A CRUISE CONTROL Tempomat
S708A M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II M Kierownica sportowa, skórzana
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
L812A ENGLAND VERSION Wersja krajowa Wielka Brytania
S850A ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

Z tego nie ma już S459A (elektrycznych foteli - 80kg mniej), S510A (ułamała się linka - wczoraj) a już niedługo nie będzie L812A… :wink:

Kilka zdjęć (na razie tylko takie i tylko telefonem komórkowym), część pewnie pozna miejsce robienia fotek:

Stan blacharski - wg. Maciasa - bardzo dobry. Stan mechaniczny - wszystkie bolączki zostaną poprawione przez zimę. W planach lakierowanie tapicerki na jednolite zestawienie kolorystyczne (obecne to wersja “Individual - Łaciata”) i ewentualne poprawki blacharsko-lakiernicze na przyszły rok.

Więcej napisać nie mogę, bo nie wiem… Jak na razie była tylko jedna jazda próbna na rozbujanym, nieprzykręconym fotelu, więc wrażenia… osobliwe.

Stare fotele posłużą jako baza do zestawu wypoczynkowego - jak się zdecydujemy to może nawet będą się ruszać elektrycznie. :slightly_smiling_face:

Planowany termin odbioru: 8.11.2009 - odliczam dni jak do randki… :slightly_smiling_face:

Pozdrawiam,

Piotr

No ładne cacko :grin: A propo’s zestawu wypoczynkowego to niedługo już każdy będzie miał już w domu kawałek swojej szóstki :smiling_imp: Nie wiem ile takich zestawów już powstało ale ja mam następny :laughing:

Fajna, mam nadzieję, że też w końcu wklejęfotki swojej na forum :grinning:

Jest już numer rejestracyjny… KR 895LH :slightly_smiling_face:

uprzedzę PP :grin: - tak wygląda wersja przejściowa:

a to lużne urywki cytatu drżącego głosu: "dojechalbym wczesniej, ale jak bylem juz pod domem, to stwierdzilem, ze moze jeszcze sie gdzies przejade i zrobilem 100 km… 200 wyciaga… mam tez nowe hobby, jak ktos jakims drogim autem usiadzie mi na ogonie, to wciskam gaz i gosciu z tylu znika… tryb sport skrzyni jest jednak najlepszy… "

czyli generalnie trzy pierwszze etapy choroby ma gość zaliczone :slightly_smiling_face:

:grinning:

No i tak… 6 już w Elblągu.

:grinning:

Pierwsze wrażenia - bezcenne…

200km/h na obwodnicy Elbląga - DONE!
Kickdown ze 100km/h w trybie Sport - DONE!
Wjazd bokiem do McDonalds - DONE! (z tego nie jestem jakiś bardzo dumny - samo wyszło…)

Pierwsze słowo, które przychodzi mi do głowy, gdy myślę o reakcji na pedał gazu brzmi: narowista. Jak dobra klacz…

Póki co kombinuję, jak przekonać szefa, żeby jutro na wyjazd służbowy rozliczył mi kilometrówkę i żeby pojechać 6.

Felgi na lato też już wybrane:

A reszta jak napisał Macias - głos mi na pewno drżał, ale nic na to nie mogłem poradzić. Na początku przeszkadzało mi trochę, że nie mam radia (przez pierwsze 30km w tym przejazd przez Łódź) a potem zacząłem się cieszyć i napawać dźwiękiem silnika. No i zabawa w udowadnianie posiadaczom passatów i skód w TDI, że jadę 70 bo chcę a nie bo muszę…

Z neofickim pozdrowieniem,

Piotr

Ale wybrane felgi brzydkie są :wink:

Ja bym sugerował coś bardziej w stronę klasyki…

a w którym miejscu cs/2 jest klasyczne :smiling_imp:

Może i tak, ale z tymi felgami jest jak z brzydkimi facetami - przy pięknej kobiecie nabierają wdzięku niejako siłą rzeczy… :grinning:

I tak samo tutaj - na aucie wyglądają naprawdę ciekawie. Co prawda maciasowe miały 265 z tyłu, więc trochę za dużo, ale z kapciem 245 też będą wyglądać fajnie.

Nad klasyką rozmyślałem, ale póki co przy wnętrzu typu “łaciata” (6 różnych kolorów wnętrza :D) nie będę szedł w kierunku zachowania oryginalnego wyglądu… Niewątpliwie te felgi pokazują pazur auta z innej strony.

Pozdrawiam,

Piotr

łaciata powiadasz :slightly_smiling_face: Jedna milka csi już na forum jest :wink: bardzo jest ładna i kolor świetny, kółka trochę za nowe… no ale rzecz gustu :slightly_smiling_face: Gratulować!

W porównaniu z Lanosem … w każdym

Dlaczego porównujesz moje CS/2 do Lanosa? :wink:

CS :stuck_out_tongue:

Fajne są też przypadki, zaparkowania obok “wyżelowanego pudla” który wysiada ze swojego “ślniącego” A6 lub A8 i patrzy się na ciebie i próbuje triumfować. A w tym momencie przechodzący ludzie zaczynają robić sobie zdjęcia z rekinem w tle. Widok jego miny - bezcenne :grinning:

Bezcenne jest 7-mio minutowe tankowanie PB98 pustego baku w lekko przykurzonym 7 (100l) stojac opartym o tylny blotnik i wyczuwajac dwie rzeczy:

1 - wzrok innych klientow zdziwionych faktem, iz nie jest to dystrybutor z gazem;
2 - usuwajacy sie pod tylkiem blotnik pojazdu :laughing:

Witam,

Dzisiaj 6er trafi do lakiernika. Ale ten wzniosły fakt poprzedził proces rozbiórki dokonywany przez JM Maciasa. Wyjęte zostało całe wnętrze i napęd. Naprawiony został zderzak, który zaatakowała skarpa podczas ostatniego wypadu na tor do Koszalina (szczęśliwie zderzak złamał się tylko na jednym mocowaniu - z reszty mocowań zwyczajnie wyskoczył).

Co dalej?

Blacharka do zrobienia - tu nie ma dramatu. Jest kilka miejsc, które trzeba zrobić, ale nic nie jest mocno przegniłe. Szczegółowy stan blacharki - a raczej zakres prac i ich koszt - będzie mi znany w przyszłym tygodniu. Kolor pozostaje ten sam. W środku zamiast komfortów (które aktualnie są do sprzedania) będą Sportsitze. Środek zostanie obszyty ciemnobrązową skórą z wykończeniami pozostałych elementów (w tym podsufitki) w kolorze czarnym. Prace blacharsko-lakierniczo-tapicerskie mają zakończyć się w okolicach Maja. Później otwieram rachunek w kilku sklepach z częściami i u Maciasa i zacznie się składanie…

Największą obawą jest to, że na koniec wsiądę i się rozpłaczę i nie będę chciał nią jeździć. :wink:

Ale czas pokaże.

Pozdrawiam,

Piotr

wczoraj widziałem jak sobie jechała, :laughing:

masz jakies fotki na tych felgach???