Czy szkrzynia ma tylko dwie poduszki które widać od dołu czy jeszcze jakieś i jak je wymienić ? Bo zlot tuż tuż
są tylko dwie małe poduszki pod skrzynią… ale jak coś ci tłucze - to sprawdź jeszcze łącznik wału (skrzynia-wał) i podpore wału. ![]()
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=5371&mospid=47199&btnr=23_0050&hg=23&fg=10
Dzięki, zabieram się do działania
[ Dodano: 18-09-2006, 10:47 ]
No dobrze , jedna jest ścięta druga wygląda ok. Wymieniać obie czy nie trzeba, w Poznaniu dostępne tylko oryginały po 89 zł szt ?
wymień obie i bedziesz miał temat z głowy … druga niby dobra ale jest stara ![]()
Panowie Pomocy. :??: Od niedawna mam w końcu kanał w garażu więc chciałem zrobić to samemu, ale do górnych śrób od poduszek dojście jest tak małe , że ledwie co idzie klucz założyć , a o jego obracaniu mowy być nie może, czy musze wyjmować skrzynie czy jest na to prostrzy patent na który jeszcze nie wpadłem??? :??:
odkrecajac ta aluminiowa lape od nadwozia opuszczasz skrzynie na kilka centymetrow, odkrecasz poduszki, zakrecasz nowe i spowrotem podnosisz skrzynie aby przykrecic lape do nadwozia. Jest to relatywnie nieskomplikowane zajecie, jedynie jak masz ta dluzsza skrzynie GETRAG 265 to troszke przeszkadza wydech w luzowaniu nakretek od nadwozia ale dasz rade!!!
Ja przyjade z wyrabanymi poduszkami, juz nie zdaze zmienic a tez mi sie mazylo.
Dzięki. zaraz idę walczyć.
[ Dodano: 18-09-2006, 21:01 ]
acha, uważaj na poduchy bo ja przez nie jeszcze mam chłodnice do wymienienia, bo jak hamowałem to silnik w nią trykał
Mam nadzieje , ze jeszcze az tak sie to wszystko nie porusza, poduchy silnika sa nowe
ale przy 20km/h jak depne w gaz to mam wrazenie ze skrzynia mi z tunelu wyskoczy ![]()
No po ciężkich trudach udało się
, poduchy wymienione, gajga trzymająca tłumik pospawana ( bo tłumik w tym miejscu trzyma się skrzyni i to też było całkowicie zerwane)
Przy dawaniu gazu tez trzeba uważać, mi przy miękkich poduszkach skrzyni, wiatrak wyszedł przez maskę !