Witam wszystkich serdecznie :),a więc Chce zmienić zaciski w e24 635csi że standardowych( 280 mm) na większe( 300,350 mm) ale nie chce za wiele ingerować w zmiany zna ktoś model Bmw z którego będą pasować bez przeróbek? Dzękuje pozdrawiam
Wszystko z E34 podejdzie. Z E31/E32 tylko przód.
Dziękuję za pomoc
bo właśnie miałem dylemat bo mam na oku zaciski i tarcze hamulcowe od e32 750 dwutłoczkowe! Bedze ładnie bo o to chodziło ładny duży zacisk z dużą tarczą super:)
Tu masz fajnie rozpisane:
http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=10362&view=previous
Zgadza się dobra rozpiska
wszystko jasne i klarowne, moje e 24 mam od 4 lat i przyszedł czas na odrestaurowanie cały samochód jest rozebrany do podstaw i jestem przy zawieszeniu wiadomo nowe wszystkie elemęt, felgi 17-stki rondel 58 i stare hamulce wyglądały nie za ciekawie i dlatego potrzebuje większy zestaw o fajnym wyglądzie i mam na oku od e 32 750 i myślę że się skuszę
a wy jak myślicie? będzie dobrze!?
dzekuje pozdrawiam ![]()
tył z e32 także pasuje.
szukajcie czterotłoczkowych przodów i tyłu pod wentylowene tarcze.
Witam właśnie odebrałem paczkę! kurier przywiózł zaciski otwieram pudełko widzę zaciski
lecę przymierzyć!
Przymierzam NIE PASUJĄ!!! :/!!! 400 zł jak psu w dupe!!! Podejrzewam że to jest zestaw od e38 750 sprzedający albo nie wiedział albo zrobił to umyślnie! Kurcze a tak się podjarałem nie wiem co teraz próbować przerabiać czy odrazu dać se spokuj?! Pomóżcie ![]()
Czasami ludzie nie wiedzą co sprzedają, jak dostałeś zaciski Brembo to są z E38. Tylko że ja miałem E38 750 i tam były zaciski 2-tłoczkowe.
Witam cie przyjacielu tak właśnie takie dostałem dwu tloczkowe! Zwykle ATE nie BREMBO Kurcze rozumiesz muj zawód masakra!!
przymiezylem i otwory na korycie są przesunęte o połowę! Czy to jest jedyny problem może warto przefrezować otwory?
Szczerze mówiąc to gdybym chciał mieć w e24 duże tarcze do poszukałbym zwykłych zacisków z e31 pod tarczę 324mm. Są łatwiej dostępne.
No popatrzę może coś znajdę do e31 a z tymi z e38 750 to chyba odpuszczę bo podejrzewam że nie tylko różnica jest w tych otworach
Witam znalazłem hamulce!
przud od Bmw e31! czy 840i I 850i czymś się różnią? Bo mam zestaw ale nie jestem pewien bo jest dość grubo rozwalony ale napewno jest to 8-ka ![]()

Można przefrezować na fasolki i pod 302mm podchodzą.