potrzebuję informacji

Jak można się dowiedzieć jakie wyposażenie miał samochód w momencie opuszczenia fabyki?? chodzi mi o orginalny kolor nadwozia, wnętrza, radio, felgi i wszelkie inne rzeczy w jakie była, albo mogła być wyposażona.

Coś słyszałem ,że mozna napisać do fabryki podając mumery nadwozia i odnajdą ,ale trzeba trochę poczejkać i :frowning: prawdopodobnie kosztuje to 200 euro

:confused:
a jakiś adres do fabryki? moze dla biednych studentow robia wyjatki :slightly_smiling_face:

A nie masz pod tylnym siedzeniem przylepionego wydruku? Tam powinny być kody wyposażenia, koloru, tapicerki itd.

Pozdrawiam
radosc

:grinning: No niestety. Z powodu bardzo niskiego poziomu oryginalnosci nawet jakbym znalazł, to bym nie uwierzył :slightly_smiling_face: mam tylko podejrzenia, ze była niebieska, lub granatowa i w środku i na zewnątrz. radio w 78 raczej było bez cd :slightly_smiling_face: ale może już miała odtwarzanie kaset :slightly_smiling_face:

wiem ze np kolor to juz z kodu VIN co do reszte co nieco ez z VIN

Znowu się powgłębiałem, a konkretnie pooglądałem prospekt chyba z 78 roku i znowu mam pytania

1. Czy prawe lusterko było wyposażeniem dodatkowym? (w folderze żadna nie ma)
  2. w folderze znalazłem deski rozdzielcze różniące się nieco między sobą
    deska A ma skalę prędkości do 240 i obrotów przekraczającą 7000 o 3 kreski
    deska B prędkość do 260 i obroty równo do 7000
    Czy wynika to z tego że 635 CSi ma B a 630 CS i 633 CSi A czy był jakiś inny podział i jakie konsekwencje moze mieć zmiana takiego zestawienia deska-silnik ???
  3. czy ktoś się orientuje , czy mozna było zażyczyć sobie za dopłata wieksze felgi, czyli na przykład 15 (czy były na liście dodatków za dopłatą)

No i gdyby ktos mial taką listę wyposażenia seryjnego/dodatkowego i ile co kosztowało to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie-prawo wglądu

Przynajmniej do konca budowy starego modelu → 1982 drugie lusterko bylo wyposazeniem dodatkowym, felg 15 cali chyba nie bylo, ale za to byl TRX. Pozatym nie wiem.

CO DO FELG MOŻNA SPRAWDZIC W ETK CO MOGŁO BYĆ W MODELU.

http://www.realoem.com/

ETK pokazuje tylko 14 cali 3 wzory, trx od 82 chyba a 15 chyba w 88 dopiero.
A jakoś średnio chce mi się wierzyc że jak ktos powiedział w salonie - chce 15 cali to go odesłali :slightly_smiling_face:
A z drugiej strony są tylne pasy i to prawe lusterko, wiec możliwe ze felg nie było na liscie a tylko na specjalne życzenie :confused:
Zaczynam podejrzewać, że rzeczoznawcy mogą się w tym gubić i ten jeden cal dałoby się przepchnąć :grinning:

tak, pod warunkiem, żęnie mają info od producentów, na temat aut, do których my nie mamy dostępu :sunglasses:

tylko wydaje mi się, że pokazując prospekt z epoki na którym jest ten sam wzór itp. można to przepchnąć. A żeby rzeczoznawcy chciało się dojść do producenta z tak błachego powodu to raczej mało prawdopodobne. (jest jedna 6 która ma schnitzery i pare innych rzeczy przy żółtych blachach więc…) :wink:
Większy problem może być z lakierem, czy chłodnicą oleju :confused:
Właśnie. kolejne pytanie
Nalepki o kolorze lakieru dostaje się kupując lakier w ASO? czy to luksus spotykany tylko na oryginale z fabryki ?

Można chyba zamówić w ASO samą nalepkę z nazwą lakieru.

Pozdrawiam
radosc

W tych latach nie stosowano generalnie 15 calowych felg, zastepowaly je TRX o rozmiarze pomiedzy 15 a 16 cali.

W BMW było chba tak że wersja podstawowa był a golutka, niemiała praktycznie nieczego :exclamation:
Za to miało się baaaaaardzo długą listę dodatków, z których to wyberało się wyposażenie dodatkowe.

Jak z ETK odczytać to wyposażenie o którym ktoś pisał :question: