Mam problem. Moja pompa paliwowa się wyłączyła. Po dłuższych oględzinach ustaliłem że do pompy nie dochodzi prąd. Dalsze poszukiwania były negatywne. nie wiem co może dolegać mojej 6.
Może ktoś miał podobny problem albo wie coś na ten temat, będe wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam M.Michał
u MNIE JEST TO PRZEKAŻNIK POMPY, czasami wyłącza mi autko, czyściłem styki z trzy razy i nic, zatem myśle ,że coś w środku szwankuje, kiedyś się zatrzymywałem i pukiwałem go teraz (nawet w czsie jazdy ) wyłączam stacyjkę i odpalam ponownie, sposób skuteczny aczkolwiek przy większych prędkościach niebezpieczny, (a może ktoś z grona m a na zbyciu sterownik?)
U mnie to nie byla kwestia napiecia na pompie tylko na cewce zaplonowej (tez idace przez przekaznik), a powodem byl kiepski styk we wtyczce dochodzacej do puszki bezpiecznikow - Macias odkryl to w 15min, a wczesniej to nawt stacyjka byla rozbierana A przekaznik do pompy znajduje sie na takiej wystajacej blaszce kolo zbiorniczka wyrownawczego jak sadze…
Mialem ten problem czasami wyjechalem z garazu i palila a po 2 godzinach juz nie ,
u m nie to byl bezpiecznik + o ile sie nie myle to lewy górny róg
ale przyczeysiclem i twyk komputera , i poprawile sciezki w module zaplonowym tym w okolicy pojemnika do spryskiwaczy , bo czesto mi wilgoc łapal , i wymienilem przekaznik , ale raczej u ciebie stawiam na ten modul kolo zbiorniczka spryskiwaczy , bo ty masz ten silnik co ja chyba ( rok 79 u mnie )