program o narodzinach nowej 6 na Discovery

Premierowa emisja 13 marca o 21.00 na Discovery.
Ekipa filmowa po raz pierwszy byla od samego poczatku przy tworzeniu samochodu - pierwsze rysunki, prototypy itp… az do prezentacji modelu… Dokument bedzie mial 3 odcinki.
Tytul: NARODZINY SAMOCHODU SPORTOWEGO

powinni go chyba nazwac - proba nawiazania do legendy samochodu sportowego lat 70-80 :slightly_smiling_face:
jak myslicie - jaki powinien byc samochod wspolczesny, aby dorownac standardom, jakie wprowadzila 6 w latach 70… :slightly_smiling_face:

wg mnie ta nowa seria 6 poza nazwą niczym nie nawiązuje do naszych e24 - inny klimat :sunglasses:

wg mnie powinien być i mieć:
napęd na tył,
min. 300km,
min. 500nM,
design ponadczasowy,
bezkompromisowy,
nie wybaczający błędów kierowcy,
4 osobowy, a dla 2 osób dawać komfort siedzenia jak w limuzynie,
Przepraszam, że będę nieskromny:) - ja taki samochód mam i nazywa sie BMW 635:) no może oprócz mocy, ale kto wie może coś dłubnę jak skończę go reanimować:)

Ja na E65 nie moge patrzec a nowe 6 calkiem calkiem trwie, z przodu w prawdzie na calkiem inny sposob (jakby z innej kreskowki) ale znow bardzo przypoina rekina.

Niedorobiona jest za to wersja cabrio, z zalozonym dachem, przez kilka detali traci styl.

I w zasadzie zaczela mi sie podobac dopiero jak ja obejrzalem na ulicy , z pierwszych zdjec z gazet bylem bardzo sceptyczny