przewoz silnika

siemanko

ile wazy 3.5i razem z osprzetem i kolektorami? zmiesci sie to to do e30 do bagaznika (otwartego oczywiscie)? :slightly_smiling_face:

Nie wiem ile waży, ale M30 razem z osprzętem w bagarzniku E30 słabo widzę :face_with_rolling_eyes:

Z osprzetem wazy dobrze ponad 300kg, mala przyczepka juz niezle zawieszeniem pracuje a E30… nie wyobrazam sobie.

Sam blook z glowica bez osprzetu i kolektorow widzialem jak gosc wiozl w bagazniku E28, wygladalo jak by zaraz swiece mial zrobic. Przpominam , ze ladownosc bagaznika w E30 tak nominalnie to chyba cos kolo 80kg.

Pewnie cos koło 300kg… ja tez nie bardzo to widze… lepiej postraj sie o przyczepkę…

P.S: smiesznie by to wyglądało dwu-silnikowa e30 :slightly_smiling_face: do tego m30 z tyłu:)

ja planowałem przewieźć w desperacji m30 maluchem, ale projekt upadł. Za słaba podłoga
:laughing: :laughing: :laughing:

wiozlem kiedys m20 w bagazniku e34 … weszlo na styk wiec m30 w e30 marne szanse

ja widzialem kiedys M20 jak ktos wiozl w E30, ale to bylo kombi :grinning: :wink:

aha, dzieki :grinning: :grinning:

to koluje przyczepke albo wysylka

No patrz ja też widziałem - i tez to było kombi. No ludzie nie mają szacunku do bmw :wink:

wysłka chyba bedize w granicach 200-350zł tak m sie wydaje…

przyczepka z orlenu nax 50 pln. brałem kilka razy i tak jest najszybcij i tanio

Tez uwazam to za najlepszy sposob, tanio, wygodniej wpakowac niz do najwiekszego samochodu, nic nie pobrudzisz nie zepsujesz a 50zl tyle co pare litrow benzyny :slightly_smiling_face:

dosyć tanio. myślałem że droższe takie przyjemności są. trzeba mieć tylko hak :slightly_smiling_face:

no tak nie ma haka nie ma zabawy, a tak na marginesie to na orlenie średnio doba za małą przyczepkę wynosi 34 pln i 120 pln kaucji

hehe to mnie nikt nie pobije :sunglasses: kiedys byl ten temat poruszany na forum… do opla astry kombi wladowalismy 2.8 M30 plus 4 osoby i kilka toreb :smiling_imp: dodam ze auto bylo sluzbowe i przebylo droge az z Koszalina do Warszawy :laughing: tak na marginesie mysle ze M30 z osprzetem nie wazy az 300kg 220/240 to maks :face_with_rolling_eyes:

o kurde niezłę obniżenie auta, bleinsteina zbędny:)

jakby kogos interesowaly koszta.. zdecydowalem sie na kuriera… biore UPS i przesylam metoda ‘przewoz paletowy’… wolsztyn-warszawa 190pln czyli cena za ktora nie oplaca sie nawet myslec o jakims wlasnym targaniu…

polecil mi to kolega ktory wczesniej tak sprowadzal sobie.. bo cenniki kilogramowe przewozu jak sie patrzy to mozna zbankrutowac.. warunkiem jest ze sie ma palete wlasna (pozyczam od kolegi) i wtedy przyjezdzaja, zabieraja, dowoza, odstawiaja i po krzyku

wrocilem wlasnie z wolsztyna, zmeczony i “wciaz jade” ale w dobrym humorze :slightly_smiling_face:

na wstepie moze cos o czym moje mysli pewnie by forum ocenzurowalo.. wyzej wspomniany UPS… wczoraj odebrala babka i wyceniajac mi wiedziala ze to ma byc silnik samochodowy.. powiedziala ze mam zadzwonic zamowic z ok 2h wyprzedzeniem (nie moglem ustalic od razu kiedy bo nie znalem godz kiedy bede na miejscu)… dzis ja juz w trasie, dzwonie do ups.. a tam nikt nie odbiera przez ponad godzine o_O zadzwonilem do centrali w wawie, tam odebrali ale powiedzieli ze nic nie moga zrobic (???) i ze mam dalej probowac do tej centrali w zielonej gorze.. cudem sie dodzwonilem, gosc zapisuje dane co i jak, po czym jak slyszy ze silnik to mi mowi ze przykro ale silnikow nie woza, bo smary oleje & shit.. WTF??? zczerwienialem z wkur##… na szczescie kolega z wawy szybko mi wyslal numer do DHL i ci nie robia zadnych problemow, jutro beda po silnik.. tyle ze 2x drozej :frowning:

ze spraw przyjemnych, w tym wolsztynie jest gosc ktory ma zaklad mechaniczny, a jego syn fan 6… sam ma jakas i ja robi, a oprocz tego sprowadza na czesci z anglii.. mowi ze przekladka keirownicy i tak sie oplaca bo tam tanio w dobrym stanie i juz kilka zwiozl.. zreszta silnik ktory kupilem jest wlasnie z jednej z nich… maja tam torche czesci do 6, m.in. kompletny uklad wydechowy od tej z ktorej ja wzialem (635 '87), ktorego stan gosc ocenil jako ‘zloto’, ja tylko zerknalem i nie zauwazylem ani jednej dziurki a ogolnie caly uklad byl srebrniutki, nie brazowy :slightly_smiling_face: szczegolow co tam maja nie znam, bylem na tyle zmeczony podroza w jedna strone i pozno, ze nie mialem sily na dlugie gadki… powiedzialem ze znam troche wariatow co moze beda cos chcieli wiec powiedzial ze moge
dac namiar:

Zdzislaw Pikula
609 684 569
Graniczna 4, Wolsztyn

ceny ma chyba ok :slightly_smiling_face: bo np swoj motor razem z przeplywka i kompem kupilem za 1250

To całkiem niezle. Odnosnie przesylki to ja transportowalem DHL za 80zł. Kwestia tego ze lepiej nie mowic co sie transportuje:) Zapakowac dobrze i jazda.