Pytanie ?????

Witam,

Od 14 XII 2005 jestem szcześliwym posiadaczem 6 :wink:
Sprowadziłem ją z niemiec i dla mnie jest piękna!!

W niedługim czasie wprodze swojej 6 zdjęcie i będę częściej udzielał sie na forum.

Powoli w miare jak finanse pozwalają zaczynam odrestaurowywanie,
narazie zajołem się zawieszeniem.

Moje pytanko do szczęściarzy którzy są posiadaczami tego najlepszego,
modelu BMW jest następujące;

Mam za duże obroty silmika około 1200, czy moge sam je regulować czy musze pojechać do warsztatu?
Jeśli można samemu to proszę o wskazuwkę.
Mój model to BMW 635CSI 1983r, silnik oczywiście m30.

pozdrawiam
Daniel

czesc, widzisz filltr powietrza?? to jak ta rura z powietrzem dochodzi do silnika, to masz takiego dżinksa, z linka od gazu, to przepustnica, jest tam taka dluga srubka, okolo 2-3 cm, reguluje ona napiecie linki gazu, poprobuj popuscic, ale nie za wiele. Obroty masz stałe??
http://www.unixnerd.demon.co.uk/m30_left.jpg o to pod 12 to to wlasnie musisz krecic :grinning: , u mnie przynajmniej podzialalo. po ogrzaniu silnika tez masz wysokie obroty?? a i jezeli chcesz, to moge wyslac Ci haynes BMW reapair and service manual. jest co prawda adresowany dla wlascicieli 5 i 3 , ale Twoj silnik tez tam jest… pozdrawiam

http://www.unixnerd.demon.co.uk/m30_left.jpg
Jęli nie masz 3 to jest manualny regulator wolnych obrotów, wówczas tam musisz dokręcić śrubkę:) Znajduje sie on na wysokości 7 ale pod gumowym dolotem przy głowicy.

Kolega swietnie to opisal :slightly_smiling_face:

Słodzisz czy się naśmiewasz :question: :laughing:

ja tam w ogóle nie wiem o co chodzi. ale to akurat mnie nie przeraża, ja przeważnie tak mam i jest to stan naturalny :wink:

:smiling_imp:

No to pomogliscie koledze :cry: Ja z tego nie za wiele zrozumiałem, choc pierwsze wskazówki Majora :confused:

Żurkowi w podobny sposób wytłumaczyłem tylko, że telefonicznie i zrozumiał, więc w czym problem :question: :face_with_rolling_eyes:

Nie wnikam, jak ktos chce to dojdzie. Praktyka czyni mistrza podobno :sunglasses:

Adam, zartowalem, mam nadzieje ze nie poczules sie urazony, wytlumaczyles Koledze jinksa od regulacji obrotow bardzo dobrze. Na pewno lepiej niz ja. Moj post to post pelen uznania dla Twoich mozliwosci opisywania … :slightly_smiling_face:

Bez brawury :bulb: Ja nie urazalski :sunglasses: