Witam! w sobotę 11.11.2006 roku wybraliśmy sie z WP na rajdzik, pt. “piknik tor poznań” czy jakos tak
Zaczeło sie od dość długiej kolejki, wg. mnie bardzo słaba organizacja. Ale dzielnie stalismy na tyłach
Generalnie imprezy przebiegała tak: czekanieeeeeee… czekanie… i 2minuty dla Ciebie wiec to czego chyba nikt nie lubi. Jeździlismy terenówką nissana, mini morisem itp. Jedna konkurencja polegała na delikatniej jeździe, zeby piłeczka nie wypadła
Generalnie było zimno i padał deszcz czyli było super
Ostatnie było na naszej drodze stanowisko BMW. Do dyspozycji mielismy BMW Z4 3.0. Ale na boczku stało nowe 6,7,3
WP olsnił Pana Andrzeja Smorawińskiego swoją 6 po czym zapytał sie ów Pan czy możliwa byłby przejażdzka… oczywscie WP nie odmówił co mu zostało wynagrodzone jazdą nowa 6 jechałem na tylnim siedzieniu, nie powiem, że mi sie nie chciało rzygać bo zachcaiało im sie testowanie kontroli trakcji jak jest “z” i “bez”… Ale nie mowiłem o tym głośno Po 2 okrązeniach na torze poznań zrobilismy pamiątkowe zdjecia :u:
WP = Wojciech Pilarski, ale WojtekPoznań tez ladnie
Wadą imprezy było to ze mogli w niej uczestniczyć tylko członkowie AW. Zresztą to, że miała ona dla nas tyle wspólnego z BMW, a tym bardziej z 6 było zupełnym zaskoczeniem
Wczoraj podbył sie “trening” na torze poznań z AW. Było całkiem fajnie heh choc nie byłem swoją 7(brak hebli- niektórzy mowili ze są zbędne). Ja jednak zabrałem sie z WP i Helmutem.
Tak sie zaczeło:
Impreza sie rozkręciła zaczeło się dziać usmiech na ryju coraz wiekszy
Zaczeło podać.. impreza dobiegła końca. Zaczelismy sie zbierać i jechać do punktu zbiorczeg. Jednak na sam koniec musiało się coś stać. Jadąc z WP, zapytał mi sie czy bezpiecznie - ja, ze TAK ale po 2 sekundach wyglądało to tak
i teraz najlepsze: masz lewarek - NIE… zapas - NIE :v; Hmmm ciekawe czy Helmut będzie miał
Okazuje się, że Helmut ma Ale lewarka nie ma gdzie wcisnąć… ale znalazl sie lewarek od renault 5
wydawało mi sie że delikatnie traktowałem maszynę a tu słychać jak bym dawał na odcięciu, to jest nie możliwe w końcu fura jeszcze dobrze nie dotarta ale mechanik mówił że już mogę troche podać ma to nawet dobry wpływ na rozwój momentu :v;
W sumie to bardzo milo ze na torze zaczyna sie cos dziac. Mozemy korzystac od czasu do czasu z kartingowego - pojezdzenie po calym to jeszcze daleka przyszlosc. Prawdopodobnie w marcu odbedzie sie wieksza, ogolnopolska impreza dla youngtimerow. Przewidywane sa sprawnosciowki i jazda na czas po kartingowym. Pewnie ze wzgledu na wieksza liczbe samochodow za duzo sie nie pojezdzi, ale mam nadzieje ze nas odwiedzicie