Regeneracja amortyzatorów Boge?

W moim aktualnym dawcy z przebiegiem 88 tys km mam amortyzatory BOGE z 85 roku, w sumie nie maja na sobie nawet korozji, ale na ścieżce miały sprawność 50%.
Są gazowe i wyprodukowane w już nie istniejącym państwie (DDR)
Czy da się je zregenerować :question: bo jestem pewien że pochodza z pierwszego montażu :bulb:

Czy wogóle jest sens je regenerować :question:

amorki chodzą od 200-250 za sztukę po co się szczypać ??? do tego znizki

to nie są amorki, to są wypełniacze mcpersonów :laughing:

a boge było w ogóle gazowe? i rozbieralne??, one zawsze były takie niby żółte, ale z tego co wiem to zawswze olejowe :neutral_face:

heh na bezpieczenstwie sie nie oszczedza

taaaak mozna rowniez włozyc podkłady kolejowe :grin:

BOGE z pierwszego montazu były na 100% olejowe.
Odnośnie regenerowania :question: Da się regenerować - 100-150pln za sztukę.

O jakich amorkach mówisz :question: NK :laughing: Bo chyba nie BOGE

Nie chodzi o to że chcę oszczędzać, czy drutować :exclamation:
Chodzi o to, że moim zdaniem i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, amorki BOGE na pierwszy montaż są rewelacyjnej jakości i sa idealnie dobrane do tego auta.

Kolega z forum E12 E28 regenrował dwudziestopięcio letnie Bilsteiny i jest bardzo zadowolony.

Przecież już sam fakt że po tylu latach mają jakąś sprawnośc i nie mają widocznych defektów świadczy o ich jakości :exclamation:

A czy są gazowe czy olejowe to w sumie nie wiem, zasugerowałem się napisem GAS PRESSURE :face_with_rolling_eyes: :wink:

Podstawową różnicą jest to że Bilsteiny są rozkręcane i regenerowalne. No pozatym BOGE to chyba idzie dostać nowe. Z tego co pamiętam to BOGE zostało wykupione przez SACHS. Ja w swojej 6 też mam BOGE :grin:

W Warszawie jest gość, który fachowo regeneruje amory. Robiłem u niego kiedyś KONI od E32, w odległych czasach, jest nawet w stanie dobrać twardość :bulb: To wcale nie jest głupi pomysł, zregenerować takie BOGE z epoki :sunglasses: Jak trzeba, to poszperam i znajdę namiary.

A masz może jakieś doświadczenie z NK ? Złe są takie ?

Cóż mogłem coś pomylić ale rozmawialiśmy kiedyś że masz możliwość sprowadzenia amortyzatorów na tył bilstein b4 za 250zł sztuka…może było 350???