Regulacja zaworów- brak podkładki

Wczoraj postanowiłem zajrzeć do zaworów. Po zdjęciu pokrywy zdębiałem- brakowało jednej śrubki. Dokładnie tej oznaczonej nr 10 http://bmwfans.info/origi...1/ill-11_0227/.
Z przerażeniem rozpoczełem poszukiwania. Znalazłem, leżała spokojnie na dnie głowicy.
Wszystko byłoby ok gdyby nie brak jednej podkładki. Czy jest możliwe aby dostała się ona do cylindrów lub do wnętrza od strony łańcucha? Zastanawia mnie czy owa podkładka była zamontowna. Może jej brak spowodował odkręcenie się wspomnianej śruby?
Co robić? Zrzucać głowicę?

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem o jaką Ci podkładkę chodzi (ta stronka się u mnie nie otworzyła), ale jeśli miałbyś coś luzem pod pokrywą zaworów, to jeśli już by gdzieś poleciało, to moim zdaniem z olejem na dół, do miski olejowej.
Ale może jeszcze jacyś lepsi fachowcy się wypowiedzą

link nie działa, ale myslę, że chodzi ci o śrubę od mimośrodu do regulacji luzu zaworowego :??:

z pewnosia gdyby jakas srubka dostala sie do cylindra uslyszal bys to calkiem wyraznie :slightly_smiling_face: . prawdopodobienstwo aby jakies obce cialo przelecialo przez cylinder bez dokonania w nim spustoszenia jest bardzo male . prawdopodobnie ow element splynal z olejem do miski …