Czy pokrywę zaworów da się zdjąć bez problemu - tzn. czy nie będę musiał wyciągać chłodnicy?
nie
jaka wyczerpująca odpowiedź
, znaczy się “nie” trzeba zdejmować, czy “nie” bez problemu ![]()
jeśli mówisz o samym deklu to przecierz to nie jest filozofia - tylko kawałek osprzętu się demontuje ![]()
To wiem panie Kubo, ale mam na myśli regulację zaworów - czyli również kręcenie wałem, a tam mało miejsca jest… ale już wiem, że się da - no chyba, żeby się nie dało ![]()
Wszystko się da, oprócz nałożenia kaleson przez głowę. ![]()
Sciąga się filtr powietrza z gumą zdejmuje pokrywę zaworów, wszędzie miejsca jest wystarczająco.
Tylko nie reguluj na 2,5 z książki do trójki tak jak ja bo potem z niektórymi będziesz przegrywał na 400 (tak jak ja) ![]()
nie musisz niczym krecic na czwóreczce mania /frania - przód /tył
no kurde, odkrył mój sekret ![]()
Ale to jest automat, także nic z tego.
Aha i jeszcze nie przykręcaj na starą uszczelkę pod kapą (tak jak ja) bo wtedy przekręcisz szpilki od kapy( tak jak ja)
![]()
…i odkręć jeszcze miskę olejową ![]()
Zartowałem ![]()
przeoczenie ![]()
W 628CSi bez klimy na manualu mozna krecic reka jak ta lala, chlodnica w niczym nie przeszkadza.
mozna jeszcze postawic auto na kanale i krecic z dolu przy skrzyni kolem zamachowym za pomocy plaskiego sruborka
tyle ze wtedy ktos musi jeszcze lukac jak ustawiaja sie krzywki bo jedna osoba nie podola zadaniu
wiem bo to przerabialem wlasnie w taki sposob jak mialem jeszcze automat…
Dzięki za rady. Zaworki już wyregulowana. Obyło się oczywiście bez wyciągania chłodnicy, bez schodzenia do kanału. Dieslowski klekot minął ![]()
chyba jak nie masz kompresji ![]()
i pytanie czy nie są teraz podparte ![]()
i pytanie czy nie są teraz podparte 8)
zapytaj moją 6 czy są ![]()