Regulacja zaworów

Czy pokrywę zaworów da się zdjąć bez problemu - tzn. czy nie będę musiał wyciągać chłodnicy?

nie

jaka wyczerpująca odpowiedź :laughing: , znaczy się “nie” trzeba zdejmować, czy “nie” bez problemu :smiling_imp:

jeśli mówisz o samym deklu to przecierz to nie jest filozofia - tylko kawałek osprzętu się demontuje :sunglasses:

To wiem panie Kubo, ale mam na myśli regulację zaworów - czyli również kręcenie wałem, a tam mało miejsca jest… ale już wiem, że się da - no chyba, żeby się nie dało :wink:

Wszystko się da, oprócz nałożenia kaleson przez głowę. :wink:

Sciąga się filtr powietrza z gumą zdejmuje pokrywę zaworów, wszędzie miejsca jest wystarczająco.

Tylko nie reguluj na 2,5 z książki do trójki tak jak ja bo potem z niektórymi będziesz przegrywał na 400 (tak jak ja) :wink:

nie musisz niczym krecic na czwóreczce mania /frania - przód /tył

no kurde, odkrył mój sekret :grinning:

Ale to jest automat, także nic z tego.

Aha i jeszcze nie przykręcaj na starą uszczelkę pod kapą (tak jak ja) bo wtedy przekręcisz szpilki od kapy( tak jak ja) :smiling_imp: :wink:

…i odkręć jeszcze miskę olejową :wink:
Zartowałem :laughing:

przeoczenie :grinning:

W 628CSi bez klimy na manualu mozna krecic reka jak ta lala, chlodnica w niczym nie przeszkadza.

mozna jeszcze postawic auto na kanale i krecic z dolu przy skrzyni kolem zamachowym za pomocy plaskiego sruborka :sunglasses: tyle ze wtedy ktos musi jeszcze lukac jak ustawiaja sie krzywki bo jedna osoba nie podola zadaniu :wink: wiem bo to przerabialem wlasnie w taki sposob jak mialem jeszcze automat…

Dzięki za rady. Zaworki już wyregulowana. Obyło się oczywiście bez wyciągania chłodnicy, bez schodzenia do kanału. Dieslowski klekot minął :wink:

chyba jak nie masz kompresji :laughing:

i pytanie czy nie są teraz podparte :sunglasses:

zapytaj moją 6 czy są :slightly_smiling_face: