ktos moglby mi opisac/zaznaczyc gdzie on jest, jak wyciagnac itp? obroty na luzie mi faluja i siedza bardzo nisko, chcialbym go sprobowac wyciagnac i przeczyscic zanim udam sie zeby komus zaplacic za naprawe..
W 2.8 regulator jest przymocowany do głowicy, pod dolotem do przepustnicy… Nie stawiałbym na ten regulator, prędzej na jakieś podciśnienie, albo na gumowy łącznik regulatora z kolektorem ssącym lub przepływomierz.
dzieki, sprawdze jutro jak bedzie widno czy sobie z tym sam poradze
mhm, gumowy lacznik tez uszczelnie najpierw.. kiedys to pomoglo, ale na krotko… bo ogolnie to trzesienie na luzie jest nie od dzis, tylko bylo po drodze troche rzeczy podejrzanych do zrobienia..
mam nadzieje, ze nie przeplywka bo to spory wydatek
wiec bede badal naokolo.. ale jak nic sie nie uda to w koncu bedzie trzeba w przeplywomierz uderzyc
oby nie
kumpel w e36 mial podobny objaw i po wymianie krokowego pomoglo
W 728i e23 nie ma silniczka krokowego, jak masz chwilę do możemy się spotkać, zerknę co jest grane, ok?
dzieki, chetnie ![]()
dryndne po poludniu jakos.
Mam podobne objawy - ten sam rocznik i pojemność . Byłbym wdzięczny ,
gdybyś napisał , co z tego wynikło .
Oki-doki ![]()
Iiii ![]()
i jeszcze siedzą pod samochodem …piwo piją czy cuś
cus do spotkania nie doszlo
, piwo zostalo na dizs ![]()
wesolego ![]()
Ale dojdzie…
Ja mam ten problem w swojej 635 ![]()
stary temat, ale czy ktos go definitywnie rozwiazał?
tak, ja, definitywnie
w przeciagu tych 4 lat od postu zdazylem zmienic silnik ![]()
sasza, ty chyba nie masz tego ustrojstwa, bo masz silniczek krokowy…
no tak, ale kurde mam podobny problem. Juz z Adasiem dumalismy nad tym w Czechach.
Mam wrażenie ze jest coraz gorzej. Jak odpale na zimnym to potrafi nawet zgasnac. Pozniej mocno skacza obroty a jak sie rozgrzeje to tylko falują. Jak dam gazu i puszcze to spadaja ponizej tego co powinno byc i za chwile wchodzą na normalny poziom ale caly czas z lekkim falowaniem. Chyba kiedyś nie mialem tego problemu bo mialem sonde lambda i komputer inaczej pobieral informacje.
U mnie falowanie wolnych obrotów skończyło się po wywaleniu wszystkich starych podciśnień,powyłaziły pękniecia których nie masz szans zobaczyć jeżeli są zamontowane.Powymieniałem wszystkie i jest ok.Wprawdzie po odpaleniu na zimnym tez mi gaśnie ale jest to spowodowane tym że paliwo cofa mi się do zbiornika,będę się za to brał ![]()
dzieki, moze i to jest rozwiązanie, u mnie nie cofa sie te przygaśniecie jest efektem skoku obrotów przy starcie. Adaś też stawiał częściowo na podciśnienie. musze popatrzyć ile tych przewodów. Chyba ze masz nr ktore zamawiałes
czy to bedzie: 11 15 1 276 485, coś jeszcze?