Renowacja - Kuba 635csi

w 6 jest na dole konstrukcja, która trzyma, a rozpórka powoduje, że nie zjeżdżają/rozjeżdżają się kielichy więc auto lepiej się prowadzi bo się nie zmienia położenie kół i nie pęka buda - pisałem o tym wcześniej… :face_with_rolling_eyes:

Geometria to co innego, choć mogę powiedzieć, że po mocnej jeździe i zdjęciu (zbiciu) rozpórki koła mogą śmiesznie wyglądać :laughing:

(sorry za zmianę po wklejeniu)

dokładnie.

to ja też chcę rozpórki :grinning:

Byłem w Lubaniu :sunglasses:
Jest fajnie, auto nie ma na sobie i w sobie nic poza silnikiem, nawet żadnej uszczeleczki :wink: Wyszło parę rzeczy dodatkowych, w tkzw międzyczasie przez telefon człowiek powiedział, że nigdy więcej takiego auta nie będzie robił, ale jak pojechałem i pogadałem to powiedzieli, że zobaczą jak wyjdzie moja i dalej pomyślą - nie to, że boją się roboty, ale wychodzi strasznie dużo roboczogodzin, pracy, czasu zachodu i jest to dłubanina.
Już wiem, że auta nie odbiorę 1 lipca :laughing: Ale powiem Wam, że nawet się z tego powodu mocno nie martwię, jak zobaczyłem co i jak jest robione :bulb:
Po rozebraniu zostały wyszukane wszystkie podejrzane miejsca, oczyszczone i dalej jak np z tyłu przy mocowaniu zderzaka po lewej stronie - wycięte stare, na wzór dorobione nowe, wspawane i oszlifowane tak żeby nie była konieczna prawie w ogóle szpachla :astonished: Podobnie z nadkolem lewym - są rdzawki, po oczyszczeniu wyszły małe dziurki, wycięty kwadrat, dorobiony wzorek z kartonu, wyklepany kawałek na wzór i wspawany, blachy w każdym miejscu są robione na równo bo szpachel jest wrogiem auta :wink:
Zajebisty mam problem z prawym nadkolem, nie wiem co z tym fantem zrobić, chłopaki powiedzieli, że dorobią sobie wzór z kartonu i pojadą na giełdę, tam znajdą trzy, z których złożą jeden, ale to półśrodek… :confused:
Generalnie jestem jeszcze namawiany przez Maniusia i chłopaków żeby nie zakładać tylnej lotki/spojlerka - ale jakoś nie umiem sięprzyzwyczaić do takiej myśli :sunglasses:
Ciekawostka - po zdjęciu błotników z przodu bardzo fajnie widać miejsce przeznaczone na kontrolowaną strefę zgniotu :bulb:
No cóż, a dalej sięzobaczy, na pewno na rzie nie będę zakładał naklejek, chcę zobaczyć jak auto będzie wyglądało bez, może kupię, ale z założeniem poczekam, jak sięcośnowego wydaży to oczywiście powiem :wink:

Kuba spojlerek to podstawa :exclamation: :exclamation: :exclamation: nie sluchaj ich bo bez niego bedzie nijak :sunglasses: podam Ci takie jedno porownanie 6 bez spojlerka to tak jak 6 bez szpery :smiling_imp: pomysl co chcesz miec :wink:

Mnie osobiście podoba się ze spojlerkiem. Nawet do e23 chciałem kupić tego typu ale już jest nie dostępny w ASO. Jak trafię w używanych, to na pewno kupię i założę.

Kubus koniecznie ZE spoilerkiem, najlepiej tym po czesci w kolorze nadwozia, nie pamietam jaki miales…

mówisz o M-Technik, ja miałem zwykły… właścicwie to mam, ale jest kłopot bo jest trochę zniszczony przez czas, słońce etc :face_with_rolling_eyes: W serwisie nie zamawialny i Miłosz czy masz możliwość zorintowania sięile taki spojlerek w Berlinie w salnie kosztuje :question: Zwykły gumowy, czarny z wycięciem na znaczek - taka płetwa :sunglasses:

Ja wlasnie zmienilem na ten M-Technik, i mam takie zwykle dwa ale z tym samym problemem o ktorym piszesz. Zapytac naturalnie moge. w ETK do ktorego link podal Jakub jest dostepny za 194 $, wiec pewnie bedzie za jakies 150 EUR , ale znow niepotrzbnie czaruje, dowiem sie i dam znac.

będę wdzięczny - w Warszawie na Narbutta (sklep firmowy) powiedzieli, że nie jest dostępna :confused:

Kuba bez lotki lepiej.

Twoje zdanie sie nie liczy jestes nie obiektywny bo Ty nie masz spojlerka i wszyscy co nie maja tez sie nie znaja :sunglasses:

Nie mam i nie założę.
Bo (to moje osobiste zdanie) dla mnie to jedyny badziew na tej pięknej karoserii.

A tak poza tym byłem na inspekcji Kuby szuchy.
Wszystko ładnie porozbierane - częściowo już po wstawiane wstawki.
Chłopaki przygotowują się psychicznie na wyciągnięcie silnika.
A sam zakład robi dobre wrażenie tylko… jak mi facet powiedział wstępną cenę to… zakręciło mi się lekko w głowie. :face_with_rolling_eyes: (w mysląch szybciutko dodałem do tego koszt części jaki czeka Kubę…)

Genaralnie będę tam wpadał raz na tydz. lub dwa bo jak Kubie wyjdzie dobrze to może też się na ten zakład zdecyduję.
Ale patrząc na robotę sukcesywnie postępującą można dużo więcej stwierdzić na temat mechanika/lakiernika.

ale jak zobaczysz że lipe walą to nie mów bo będzie Kubie smutno :wink:

nie powiedzial bym ze to jest badziew :exclamation: ale co mi tam Ty nie masz ja mam i dobrze nam z tym :laughing: ciekawe czy Kuba juz cos postanowil :question: :slightly_smiling_face:

no tak, postanowił - lotka będzie, nie dziś nie jutro, ale będzie :bulb: bo była…
A co do roboty Tommy to jak coś Ci się będzie niepodobało to mów śmiało, dla mnie to nawet lepiej :sunglasses: A tym ludziom ufam i zobaczysz jaki będzie efekt końcowy :bulb:

ufam to ja swojej matce. Ale wierzę, że będzie dobrze. Jak już powiedziałem zakład wygląda dobrze a to też jest bardzo ważne.
Ostatnio mój pracownik robił w zakładzie obok Lagunę. I ci i tamci malują w tej samej komorze a jest b. zadowolony więc to jakaś rekomendacja już jest :slightly_smiling_face:

Kuba nie przejmuj się - inspekcje będą przynajmniej raz na 2 tyg :grinning:

Kwestia gustu, jak z kobietą…ktoś woli z dużymi oczami, a ktos inny z małymi. A poważnie, jak się nie myle, to starsze wersje e24 były bez lotki, a nowswze wychodziły z fabryki z lotką, więc jak była, to niech bedzie…
Ważne jest czy Kubie się to podoba, jesli np lubi oryginalne naklejki, to sobie nakleji i już..

Sorry ze wtryniam sie w temat Kuby ale mam podobny dylemat - dzisiaj wywalilem spojler (zamierzalem to zrobic od dluzszego czasu) i jest jakos lyso. W czarnej szostce podobala mi sie wersja bez lotki. Ale u mnie cos mi nie pasuje - zobacze pomaluje spojlerek i maske i bede sie musial poprzygladac i zdecydowac… Nawiasem mowiac okazuje sie ze spojler mam firmy breyton (www.breyton.com) wczesniej myslalem ze jest to jakis noname i tym bardziej chcialem sie tego pozbyc. Wiem ze ta decyzje musze podjac sam - ale przynajmniej z Wami moge sie podzielic moimi dylematami :slightly_smiling_face: PS haka tez juz nie mam :grinning:

zaraz, zaraz - spojler czy lotka, piszesz, że będzie lakierował maskę więc już nie wiem o co chodzi, ale coś mi się zdaje, że o spojler przedni :sunglasses: A ja siędopytywałem o tylną lotkę na klapie :wink:
Ale spoko, najważniejsze, że się coś kombinuje :laughing: