Straciłem dolne biegi dmuchawy, działa tylko na maxa. Wiem że to wina rezystora, który już był wymieniany kiedyś (mam nawet zapasowe od poprzedniego właściciela). Wiem też, że to częsta przypadłość BMW. Nie wiem tylko gdzie tego rezystora szukać, czy w pokrętle czy gdzieś tam. Z góry dzięki.
coprawda też nie wiem gdzie tego szukać ale chciałem zdementować plotkę iż to przypadłość tylk o bmw, dzieje się to też np w renault ![]()
ale mówiąc już o dmuchawie i kłopotach z nią to ostatnio moje auto straciło dmuchawę całkowicie a co dziwne działała ona poprawnie wtedy kiedy włączałem klimatyzację ( i tylko wtedy).
…Aso szybko się uporało z ustarką
aczkolwiek początkowo objaw ten budził zdziwienie. sorki że tak nie na temat ale jakby w temacie ![]()
Tak naprawdę nazywa się to tranzystor i jest tez częstą usterką VW, znajduje się on pod dmuchawą, więc nalezy zdjąć dmuchawę i nie sposób nie zauważyć tranzystora…
To jeszcze mi powiedz jak się do tego zabrać, od kabiny czy od komory sinika.
od komory silnika
musisz odkrecic taka blache co jest przy szybie i dalej juz powinienes dac sobie rade
i tak jako ciekawostke dodam ze mnie tez czekeka wymiana tego cuda bo dmuchawa chodzi jak chce ![]()
Tylko nie kupuj w ASO, bo to kosztuje 160 zeta, a na giełdzie elektronicznej jakies marne pln, spytaj Pawełka…
Już dmuchawa działa jak należy. Znalazłem tranzystor we wskazanym miejscu (i to faktycznie tranzystor nie rezystor), wylutowałem stary wlutowałem nowy za 7 PLN (identyczny tyle,że japoński TOSHIBA) i wszystko chodzi jak należy. Adaś paczka powinna być na początku tygodnia u Ciebie.
Dzięki! Kubuś… Nie ma jak bezinteresowne kolezeństwo…
no pięknie, chłopaki już sobie paczki ślą na święta… ![]()
Kuba, a Mikołajem wysłałeś
![]()
A ja w tym tygodniu już odstawiam na zimowanie… ![]()
Pewnie
W końcu święta…
Grunt, że po ostatnich świętach humory dopisują ![]()
Oczywiście
Wczoraj jechałem pierwszy raz metrem i bardzo mi się spodobało ![]()
To Ci powiem, że Dawid pojechał pierwszy
Też mu się podobało choć strasznie mieliśmy spuchnięte głowy ![]()
Ja to robię już prawie regularnie ![]()
Dzisiaj mam zaplanowaną fizykoterapię i zamierzam jechać metrem, bo to bardzo szybki środek transportu w stolicy ![]()
chlopaki wy sie tylko nie uzaleznijcie od tego metra ![]()
Damy radę ![]()
Poza tym to fajnie być od czegoś uzależnionym - ja jestem od jeżdżenia szósteczką na przykład… ![]()