Schematy elektryczne e-24 87, a e-24 84?

Cześć. Niektórzy zapewne wiedzą, że mam do zrobienia trochę elektryki w samochodzie. Między innymi do wywalenia musi iść antynapad, który może i tak podobno robił w przeszłości, blokować odpalenie auta. Przy okazji rozbiórki samochodu chciałbym zrobić porządek z całą elektryką, czyli wymienić podejrzane przewody, oczyścić i zabezpieczyć styki, położyć nową instalację audio, wymienić spalone żarówy itp. Ściągnąłem sobie z sieci schematy elektryczne do e-24, ale z 87roku i w związku z tym mam pytanie:
Czy można na nich się wzorować? Czy są po prostu takie same jak w mojej 6 z 84?

i tak i nie nie, silnik w 87 roku ma już inny osprzęt więc nie wiem czy przypadiem nie zmnieniły się układy elektryczne, trza próboać i patrzeć na żywo na elektronikę, jak nic nie wybuchnie od razu to powinno się udać :slightly_smiling_face:

ok. Tak jak napisałeś metodą prób i nie błędów spróbuje ją zrobić na cacy:) dzięki za info.

potwierdzam zdanie kolegi Kuby - po 87 w silniku była inna elektryka (a zarazem inna kaseta) - więc za dużo ci nie pomogą te schematy :sunglasses:

ale jak wiesz mam płytkę e-23 ze schematami:) więc korzystając z niej i z schematów po 87 może coś da się podejrzeć:) zresztą mój ojciec jest elektronikiem po WAT, więc to on będzie miał zagwostkę co i jak zrobić, aby czegoś nie uszkodzić:)

a czy te schematy będa ok:?
http://www.e24.free.fr/schemas/etm_e24_phase2.pdf