A tak w ogóle udało się naprawić auto
I jeszcze jedno pytanie; przerywa przy obciązeniu czy podczas przegazowywania na biegu jałowym ![]()
Jeśli tylko przy obciążeniu, to jest coś nie tak z paliwem, a jeśli przy jednym i drugim, to coś ze sterowaniem.
Trochę się rozchorowałem ale w międzyczasie zakupiłem komputer 011. Zrobie tak jak sugeruje Radość a powoli poszukam sobie 018 (no chyba ze ktoś ma taki?) Zastanawiam się czy 018 może służyć jako sterowanie do skrzyni a 011 można podłączyć do wtyczki silnikowej (Ile kosztuje sterujący skrzynią?)
Odcina na wolnych i przy obciążeniu, filt paliwa został wymieniony na wszelki wypadek (chyba miałem orginalny od nowości
)
Mam taki sterownik do skrzynki. Zadzwoń do mnie to pożyczę ci i zobaczysz czy będzie chodzić !!
Dzięki, to odezwę się jak do dojdzie do mnie komputer
kupiłem go na ebay.de
No to sobie pospradzaliśmy, Radosc, dzieki za pomoc. Komupter zepsuty, stwierdzono ostatecznie. Niestety nie mieliśmy odpowiedniego komputera do skrzyni więc pojeździłem w trybie awaryjnym ale i tak było warto ![]()
Dla formalności zakończe ten wątek. Komputer w końcu naprawił mi Pan Grabowski z Piaseczna www.elektronika.com.pl
Można oddać auto w dowolnej chwili na następny dzień jest gotowe. Koszt 1200 brutto. Miła i fachowa obsługa.
Kombinowałem z różnymi rozwiązaniami, próbowałem podmienić komputer, kupiłem uzywany na ebay (porażka), nawet rozważałęm podmiankę (ostateczność) osprzętu żeby uciec od komputera 2w1 (018). Tak czy inaczej, już
po roku, jestem znowu posiadaczem pełnowartościowej, orginalnej w 100% 6 ![]()
i jedynie masz nieoryginalną cynę w sterowniku :v;
i trochę szpachli krajowej też by się znalazło ![]()
ale sos i wiater w oponach - powered by deustchland ![]()