silnik przerywa przy 4 tys

A tak w ogóle udało się naprawić auto :question: I jeszcze jedno pytanie; przerywa przy obciązeniu czy podczas przegazowywania na biegu jałowym :question:
Jeśli tylko przy obciążeniu, to jest coś nie tak z paliwem, a jeśli przy jednym i drugim, to coś ze sterowaniem.

Trochę się rozchorowałem ale w międzyczasie zakupiłem komputer 011. Zrobie tak jak sugeruje Radość a powoli poszukam sobie 018 (no chyba ze ktoś ma taki?) Zastanawiam się czy 018 może służyć jako sterowanie do skrzyni a 011 można podłączyć do wtyczki silnikowej (Ile kosztuje sterujący skrzynią?)

Odcina na wolnych i przy obciążeniu, filt paliwa został wymieniony na wszelki wypadek (chyba miałem orginalny od nowości :v: )

Mam taki sterownik do skrzynki. Zadzwoń do mnie to pożyczę ci i zobaczysz czy będzie chodzić !!

Dzięki, to odezwę się jak do dojdzie do mnie komputer :confused: kupiłem go na ebay.de

No to sobie pospradzaliśmy, Radosc, dzieki za pomoc. Komupter zepsuty, stwierdzono ostatecznie. Niestety nie mieliśmy odpowiedniego komputera do skrzyni więc pojeździłem w trybie awaryjnym ale i tak było warto :wink:

Dla formalności zakończe ten wątek. Komputer w końcu naprawił mi Pan Grabowski z Piaseczna www.elektronika.com.pl
Można oddać auto w dowolnej chwili na następny dzień jest gotowe. Koszt 1200 brutto. Miła i fachowa obsługa.
Kombinowałem z różnymi rozwiązaniami, próbowałem podmienić komputer, kupiłem uzywany na ebay (porażka), nawet rozważałęm podmiankę (ostateczność) osprzętu żeby uciec od komputera 2w1 (018). Tak czy inaczej, już :grinning: po roku, jestem znowu posiadaczem pełnowartościowej, orginalnej w 100% 6 :slightly_smiling_face:

i jedynie masz nieoryginalną cynę w sterowniku :v;

i trochę szpachli krajowej też by się znalazło :slightly_smiling_face:

ale sos i wiater w oponach - powered by deustchland :smiling_imp: