Skrzynka narzędziowa w 6

A ma ktoś moze na zbyciu pozycje 18 i 20 ze skrzyneczki ??? :astonished:
Pozdrawiam
Marek
BMW 635 CSi 86’
BMW 635 CSi 85’

Wciąż można kupić cały zestaw narzędzi w ASO :slightly_smiling_face:

Na sztuki zresztą też:

Ja bym chętnie zakupił w rozsądnej cenie śrubokręt - 71111103190 ..

Mój problem jest taki, że właśnie kupiłem w ASO klucz oczkowy 12-13 (71 11 1 103 082 ) ale on nie pasuje do przegródki. Ma ok 14 cm, nie jest sygnowany znakiem BMW, i jest grubszy/masywniejszy.
Kupiłem na ebayu również taki jak pokazał Janusz200(o identycznych wymiarach ale też nie sygnowany przez BMW) i on również nie pasuje do przegródki, która niejako jest przewidziana na klucz znacznie dłuższy.

Czy Ktokolwiek zauważył, że według rozpiski BMW classic jest dostępnych 7 kluczy płaskich, a przegródek w e24 jest tylko 6… ?? :face_with_rolling_eyes: Brakuje mi 3 kluczy płaskich do kompletu i teraz nie wiem co kupić aby pasowało do przegródek.

EDIT:

Znalazłem pomocną stronkę: http://www.samstagsales.com/bmwtools.htm
Na dole strony są wszystkie klucze ze skrzynki bagażnika BMW. Są fotki, wymiary i numery katalogowe poszczególnych narzędzi :wink:

Któregoś razu zamówiłem komplet narzędzi w ASO, po tym co czytałem w internecie spodziewałem się, że nie koniecznie wygląda to w 100% kolorowo :stuck_out_tongue:

Najwięcej zarzutów jest w stronę kluczy oczkowych → 12-13 jest tak jak pisali poprzednicy masywniejszy od oryginału i minimalnie dłuższy (około 3mm), natomiast klucze 8-10 oraz 17-19 (też masywniejszy niż oryginał, długość podobna) przyszły mi marki Walter a nie Heyco :smiling_imp: na szczęście akurat te klucze miałem w samochodzie na stanie, ale z ciekawości spróbowałem włożyć te nowo zakupione i tak 12-13 oraz 17-19 trzeba upychać siłą, jedynie 8-10 nie trzeba próbować siłą bo na oko widać, że nie wejdzie :grinning: :laughing: wrzucam zdjęcie z wymiarami dla potomnych!

PS nad zdjęciem nr 3 przy okazji pytanie zagadka :wink:

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg

W zeszłym roku zamawiałem pojedyńcze klucze i przyszły HEYCO (bez oznaczeń BMW) i też nie leżą idealnie w skrzynce. Teraz widzę że już dramat totalny z tymi kluczami :confused: Ten klucz 12-13 o który pytasz na pewno jest w małym zestawie narzędziowym E30, zapewne w innych modelach też występuje. A jak wyglądają teraz plastikowe rękojeści śrubokrętów? I czy w ogóle pasują do boxa? :face_with_rolling_eyes:

Klucz 12-13 w E30 jest inny, ten mój ze zdjęcia pochodzi z zestawu narzędziowego z jakiegoś motocykla BMW :wink: co do śrubokrętów to mały jak Cie mogę ale duży tylko wariant siłowy żeby go włożyć, ale jak się miejsce w toolkicie wyrobi to już siedzi ładnie :stuck_out_tongue: