Witam, wie ktoś moze jakie dokladnie klucze znajdują sie w skrzynce narzędziowej? Ja nie mam zadnego klucza a chciałem kupić komplet.
Dzięki za pomoc :piwko:
Witam, wie ktoś moze jakie dokladnie klucze znajdują sie w skrzynce narzędziowej? Ja nie mam zadnego klucza a chciałem kupić komplet.
Dzięki za pomoc :piwko:
a orientował się ktoś w koszcie
pękają kolana czy da się przeżyć
Bo jeśli to kwestia, że taniej warsztat wyposażyć to chyba poczekam ![]()
z tego co sie orientuję, jeżeli narzędzia sa takie same co w E28 to koszt nowych to $165 na amerykańskim ebay ![]()
to można sobie na deser zostawić ![]()
o tak, myślę nawet, że deser dość kuszący i dodam nawet, że nie odmówię amm
A po co na Amerykańskim Ebay, w ASO komplet do E23 kosztuje jakieś 700zł.
Do E24 będzie podobnie bo chyba wszystkie narzedzia te same tylko inaczej ułożone.
bo 165 x 2,8 = ~460
a to duuuużo mniej niż 700 ![]()
Ale 460 + vat (zakładam że cła nie ma) = 560 + przesyłka minimum 20$ + 60zł + bieganie do pocztowego urzędu celnego (może się udać bez ale rzadko). Wychodzi 620zł + zmartwienia ![]()
Kolerdzy,
Ma ktoś może oryginalny klucz oczkowy 12-13 w swoim zasobniku z narzędziami? Jaka jest długośc takiego klucza (może jakaś fota)?
Bo to co sprzedaje serwis pod kodem wspomnianego klucza - nie pasuje do rynieki w zasobniku z kluczami. Klucz z serwisu jest zbyt gruby i za krótki (ma 14cm) a miejsce na klucz (zakładam, że to 3 szczelina od lewej strony) jest dłuższa. Ma ktoś taki pasujący klucz?
Mówisz i masz. To klucz z auta z 1980 r. Myślę, że oryginalny.

Janusz
dzięki bardzo za odzew, ale ja szukam info na temat klucza oczkowego.
Zamawianiem na BMW classic pojedyncze narzędzia ze skrzynki. Wszystko niby to samo ale brakuje na nich BMW logo. A na tych z epoki były.
Wiec lepiej kompletowac cos z aukcji
Pozdrawiam
Marek
BMW 635 CSi 85’
BMW 635 CSi 86’
Oczywiście manuale…
Ale masz taki klucz pasujący do skrzynki (oczkowy 12-13)?
Ten co kupiłem w BMW nie jest sygnowany przez BMW i dodatkowo nie pasuje do przegródki.
No tak, pytałeś o oczkowy.

Janusz,
To może ostanie pytanie. W której przegródce masz ten klucz położony (tak jak na załączonym zdjęciu)? Bo mam niemal identyczny klucz (mój jest bez napisu BMW) i w przegródce pokazanej na zdjęciu średnio pasuje.

Moze nie pasować. Jak chciałem przełożyć szczypce do pompy wody z mojego 86 rocznika do 85’ to raz nie pasowały do skrzynki. Zamawianiem na BMW classic wchodząc Vin i to co kupiłem pasuje.
Pozdrawiam
Marek
BMW 635csi 86’
BMW 635csi 85’
Moze nie pasować. Jak chciałem przełożyć szczypce do pompy wody z mojego 86 rocznika do 85’ to raz nie pasowały do skrzynki. Zamawianiem na BMW classic wchodząc Vin i to co kupiłem pasuje.
Pozdrawiam
Marek
BMW 635csi 86’
BMW 635csi 85’
Przegródka 5 - 12x13 ring spanner