Spalanie 635 csi w automacie

Nie wiem czy temat juz był ale go porusze ,poniewaz tak sobie jezdze swoja szósteczka po miescie i troche przeraza mnie jej spalanie . Przy pełnym baku przejezdzam trasa-miasto niecałe 360 kilometrów Wychodzi na to moja szóstka pali 25 litrów na sto kilometrów . Jak to jest u was ?? Czy macie podobne wyniki ??? Wydaje mi sie ze to jednak troche za duzo .

trochę za dużo… o tak mniej więcej 10litrów przy bardzo spokojnej jeździe.

No ja niewiem… ja mam 28 w automacie i po miesicie pali mi 15..

Zdecydowanie za duzo. M535i na automacie, miasto 14l (czesto na esie), trasa 9.9l (!).

Zdecydowanie za dużo :u:
Ostatnio szósteczką w trasie zrobiłem 560km do zaświecenia się rezerwy.

Za dużo. Moja w trasie przy spokojnej 12,5l, w mieście 18. Ale looju mówi że jak highlinem na SPORT jeździ to i 13 w Wawie mu pali. Na SPORCIE auto hamuje silnikiem i jest to ekonomiczne… no i sportowe zarazem :grin:

Kalina, ale ty tam to masz pod górkę troszke … :laughing: :wink:

to moja w trasie przy predkosciach 170-190 km/h a czasem i powyzje 200 spalila 10.7l srednio na odcinku 1000km z czego kawalek w korku,cala droge bez oszczedzania, ile sie dalo tyle jechalem.

Chico a jak sptrawdzileś spalanie na tak krótkim odcinku? Zalałeś do pełna, zrobiłeś ten odcinek i do pełna, czy wg. kompa? Bo moja wg kompa spaliła jadąc do czech 10.4… ale zatankowałem i wysżło ponad 12cie…

jak to krotkim ?!
to ile mialem jeszcze jechac?
wg kompa tylko ,myslalem ze jest nieomylny :grinning:
podaje to raczej jako ciekawostke bo gdybym chcial auto co malo pali to by mnie nie bylo na tym forum

Sorki nie zauważyłem jednego zera w tym tysiącu :slightly_smiling_face:

Kom łże jak stara szmata. Mnie orżnął na prawie 2l na 100.

Bo trzeba go restartować po zatankowaniu, wówczas pomyłka będzie w granicach 0,2-0,4l

To może być syndrom nowego posiadacza… Sześć w nowych rękach początkowo zawsze więcej pali i przeraża właściciela… :grinning: