Spalanko w e24

Ciekaw jestm czy ktos z was mierzyl maxymalne spalanie 6 ?

jesli nie to powiem wam ze moja dzis z litrazowalem

bylo tak malo paliwa ze delkatnie nia szarpalo juz i na obroty sie nie wkrecala , wlalem jej równiutkie 20l czyli 72 zl :wink:

zrobila 25KM , po miescie

do miasta mam ok 8km , jechalem srednio normalnie bo scigalme sie z autami na autostradzie ( pomiedzy miastami mam dostep gratisowy do A4 )

dojechalem do miasta i spotkalem kolege który wiedzial ze mam szuche ale nie jechal nia jeszcze no i jak zaczelismy sie wozic po miescie to zrobilem 18km po miescie i 7 na dojazd czyli 25km :wink: , skonczyla sie jazda jak zaczelo znowu ja szaprac i prawie zgasla :wink: tyle ze zdazyla sie ochłodzic :wink: wiec prosty rachunek spalania wyszedl 20l na 25km :wink:

nie wrzucalem wyzej jak 3 bieg
z super zimówek duzo ubylo , sprzeglo tez troche sie dokonczlo , jednym slowek troche dzis pokatowana byla , ale ona do tego jest stworzona

widze kolega jeździ na studenckiej ilości. Pompy paliwowej mu nie szkoda.
Moje 6 najmniej jak spaliło na trasie Toruń - Koszalin (spokojna jazda ok 100km/h) - 9,5 l/100. Po mieście paliła ok 15-16.
Zresztą chyba mało który tutaj patrzy ile pali jego 6 :sunglasses:

Mnie to zawsze ciekawi. Wyrzuciłem gaz i jak tylko zrobi się ciepło tankuje po opór i robie testy. Bo jak narazie spalanie mam niczym Kokolino.

Moja szucha spala w trasie 10,5-11,5l/100km, aczkolwiek jak śmignęliśmy z Gorgiem do Toronto, to wyszło 16,5 ale predkość była różna od 0 pod 200km/h :laughing: Po Warszawce bez wygłupów mieszczę się w 15l (z klimą 16-17l) a z wygłupami bez klimy :wink: 17-18l/100km.

OK panowie ale tak przy extremalnym gonieniu koników w jedno stado czy moze byc to 20l na 25-30km?? to wychodzi 60-80/100km:P tyle co tatra ciezarowa:P

normalnie do 100 km pali ok 10 l

czy jest to normalne ? teraz drugie pytanie dotyczace silnika pod innym tematem REGULACA OBROTÓW

podejzewam ze z ta przepustnica jest cos nie tak

a wracajac do wypowiedzi Marka
otóz Marku nie wiem czy tylko ja ale jesli chodzi o mnie to nie specialnie ,mam wypchana poduszke pienidzmi - wiec czy z tego powodu mam nie posiadac 6 ?- i co za tym idzie nie ciezyc sie z zadkiej bo zadkiej ale zawsze jazdy autkiem ??

tym bardziej ze teraz nie dawno kupilem dom , rodzine mam na utzymaniu no i 2 samochody

jesli chodzi o mnie to jestem raczej ubogi ;(
koncu jezdze starym 26 letnim bmw seri 6 a nie nowym :stuck_out_tongue:

kupiłem dom, dwa samochody, rodzina i kolega mówi ze jest ubogo :sunglasses:

uzupełnie moją wypowiedź: Mało kto patrzy na spalanie bo z reguły traktuje się to auto (przynajmnej Ja) jako drugie auto w rodzinie - czyli do relaksu na weekendowe wypady, zloty itp. Na codzień jeżdżę bardziej pospolitą bmw. E24 do jazdy na codzień poprostu mi szkoda.
O to mi chodziło. Jeśli kogoś uraziłem to Przepraszam. :sunglasses:

Przepraszanie na tym forum staje się jakas reguła :sunglasses:

Nie no Marku ja nie poczulem sie urazony :wink: tylko wyjasnilem ze ja na spalanie 6 patrze i raczej wiecej jak pół baku to nie ma

co do wypowiedzi Adama :wink: to nie jest tak ze dom kupilem samochody ipt

dom do czesciowego remontu , ale juz swój na wlasnosc, auta stare bme e24 i opel omega 12 letni to nie majatek :wink:

wiec raczej ubogim czlowiekiem jestem :wink: nie mówie ze duchowo bo mam co mi sie marzylo zawsze , rodzina , e24 , wlasny kąt :wink:

zapraszam na topic REGULACJA OBROTÓW I PRZEPUSTNICA , moze mi ktos z was cos podpowie i pomoze

Hmmm :face_with_rolling_eyes: nic nie mówiłem :astonished:

Przepraszam , pomylilem cie Adam z Pawlem :wink:

Koniecznie musisz przyjechać na zlocik :wink:

moja pali wszystko co wleję do baku - wchodzi standardowo 70 l :laughing:

Moja własnie pali za dużo i nie wiemy co jest przyczyną - auto było regulowane na wszelkie możliwe sposoby…

Na trasie (100 km/h maks.) - 12-13l/100km
Na trasie (szybko) - 15-16l/100km
Po mieście (delikatnie) 14 - 15l-100km
Po miescie (z werwą :wink: ) 18 - 20l/100km

mojej spalanie jest okropne ale jak gonie w jedno stado koniki , bo jak mi pozwalam sobie hacac to pali ok 10-15 l

jednak mam ostatnio problem z odpalaniem jaj jak postoi

rozrusznik mam przytarty i troche mi zjada na rozruchu pradu, jednak aku mam nowy ,ale jak postoi kilka dni to dziwnie nie chce zapalac, tak ajk by ja zalewalo czy cos , zrobilem regulacje przepustnicy bo wydaje mi sie ze ma byc zamknieta wiec zobaczymy dzis :wink: chodz stala 1 dzien :wink: