Mam pytanie :
ile wszystkich spinek powinienem zamowic w ASO do listewek bocznych (bez tych na progi) do 635 z 85’? Licza sobie 2zl za szt. ale sami nie wiedza ile na cale auto wchodzi.
Chodzi o nr.11 z http://www.realoem.com/bm...735&hg=51&fg=20
…tak mysle. Moje auto ktos ograbil z listewek i mam juz komplet i chce go zamontowac, ale zanim rozbabrze lakier i dowiem sie np. ze sa zaspawane dziury na uchwyty (buagam nie) chce wiedziec ile dokladnie tych dziur powinno byc i ile spinek tam wchodzi Chodzi jedynie o listwy ciagnace sie wzdloz polowy wysokosci drzwi i blotnikow - razem 6szt. Listewki ktore mam posiadaja na koncach srubki z nakretkami, ale nie maja takich plastykowych zatrzaskow i o nie sie rozchodzi. Nie wiem ile tego ustrojstwa zamowic w ASO.
Czy moglby ktos pomierzyc odleglosc (np od dolnej krawedzi przetloczenia nadwozia) do dziur, jaki powinny miec ksztalt i odleglosci wzgledem siebie? Pewnie uda mi sie je zlokalizowac od srodka ale potem musze miec otwory idealnie wycentrowane i uksztaltowane pod spinki.
Dzieki za info
otwory są takie:
2 otwory - błotnik przód,
6 otworów - drzwi (skrajne otwory mniejsze 5,5 mm, a środkowe 7,5 mm),
3 otwory - tylni błotnik
nie ma żadnego przetłoczenia na drzwiach, otwory są na wysokości 185 mm od dolnej krawędzi drzwi, poza tym zewnętrzne spinki mogą różnić się zależnie od rocznika auta (mogą być przykręcane lub wsuwane z zatrzaskiem)…
dzieki, chodzilo mi o przetloczenie wzdloz calego nadwozia (na drzwiach powyzej klamki), wtedy mam uniwersalna wartosc dla blotnikow i drzwi, ale 185mm da rade.
Czy wszystkie otwory maja przekroj okragly czy moze jakis prostokat?
Dzieki Macias !
Macias napisał:
czyli na stronę:
błotnik przód 2 otwory:
przednia: to nakrętka, spinka jest w listwie “prawie” na stałe, jak nie ma to:51131869959 + nakrętka
tylna to albo 1szt. 51131875898 albo 1szt. 51131848312
Drzwi 6 otworów :
przednia: 1szt. 51131875898
środkowe: 4szt. 51131848312
tylna: to nakrętka, spinka jest w listwie “prawie” na stałe, jak nie ma to:51131869959 + nakrętka
tylny błotnik 3 otwory:
przednia1szt. 51131875898
środkowa: 1szt.51131848312
tylna:to nakrętka, spinka jest w listwie “prawie” na stałe, jak nie ma to: 51131869959 + nakrętka
Co do wątpliwej sprawy przedniego błotnika to nie pamiętam czy ta druga spinka jest taka jak przednia drzwi czy taka jak środkowa drzwi… Zakładając że Macias dobrze policzył dziurki, masz już zamówienie do ASO ![]()
Karoozo podaj mi maila wyślę Ci pdfa ze zdjęciami spinek, podpisanymi numerami ASO i cenami. ![]()
przedni otwór w drzwiach i przedni w tylnim błotniku może być okrągły lub prostokątny zależnie od rocznika (i zastosowanej spinki)
Sądzę że będą same okrągłe w 85, bo są same okrągłe w 86, czyli u mnie.
Klasa pomoc, Dzieki