Czy ktoś z forumowiczów zna numer części dla sprężyn m-technik, które obniżają CS/1 o 15mm względem standardowych?
Ponieważ temat się nie rozwija, to zadam inne pytanie: jakie sprężyny obniżą mi CS/1 o 15-20 mm i utwardzą samochód w stosunku do serii? Obecnie mam -40 mm i nawet nie mogę wjechać podnośnikiem niskoprofilowym pod przednią belkę ![]()
Jest z tym mały problem, większość zestawów obniża bardziej niż 15-20 mm a potem jeszcze siadają.
A sprężyny z m635csi? One chyba dają obniżenie w tych okolicach. Niestety czytałem gdzieś, że ze względu na inny rozkład masy niż w zwykłej 6 nie do końca jest to idealne rozwiązanie. Czy ktoś przerabiał temat?
Tylne sprężyny w M635 mają większą średnicę ( taką jak E23 ) niż 635.
Czyli odpada. A czy pełny m-pakiet nie zawierał w sobie również krótszych sprężyn?
miałem kiedyś sprężyny z amorami BILSTEIN E24 KIT E24 MCSi w wer USA, niestety nie spisałem numerów, ale były zupełnie inne niż w etk, spężyny miały różowe paski i były niższe o jakieś 2 cm po założeniu.

Takie byłyby idealne. Niestety nie mogę w ETK znaleźć innych sprężyn niż standardowe dla CS/1 z USA. Tylko dla E28 535 USA są dostępne jakieś czerwone (podejrzewam, że sportowe).
W springach ci nie pomogę bo nie wiem jakie mają takie obniżenie ale wiem jak wstawić podnośnik pod auto
Sposób prosty - żeby je podnieść o te 40mm podstawiam pod koła strony którą chcę podnieść belki od kanału a następnie wjeżdżam na nie i podnośnik wjeżdża gdzie chcesz ![]()
Dzięki Kudeł. Jest to jakieś obejście problemu :piwko:
a jak masz zdrowe błotniki, to możesz np. wynająć pudziana do szarpnięcia za rant, aby wjechać podnośnikiem ![]()
a auto wygląda tak:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy ten samochód ma sprężyny -20 mm?
oł yes :hmm:
tylko opony mają o jakieś 15% mniejszy profil niż powinny mieć…
I szykuj płytę pod silnik jak nie chcesz dzielić losu mojego i Stokera ![]()
Masz może jakieś wymiary, albo fotki płyty zdemontowanej i zamontowanej?
Fotek nie mam ale mogę ci wytłumaczyć jak to jest u mnie zrobione i zdjąć wymiar. Mam z niewielką ingerencją w przednie haki do holowania (spawy od belki pochłaniającej duże strzały) Łatwe do zrobienia i łatwe do powrotu do oryginału. Info na telefon.