spryskiwacze

Królestwo za schemat węży od spryskiwaczy.Mam spryski na lampach idwa zbiorniki,jeden intensywny-gdzie powinien pryskać?Drugi z dwiema pompami,i gdzie mają być podłączone.Kiedy powinny załączać się wycieraczki na lampach? Nic nie kumam :smiling_imp:
?

Moge Ci zaoferowac:

1. Zdjecia z 6 w wersji z dwoma zbiorniczkami, intensywny i normalny ale bez spryskiwaczy lamp lub
  2. Zdjecia z E28 ze zbiorniczniek normalnym intensywnym i spryskiwaczami lamp

czyli generalnie nie do konca to co chcesz ale jak Ci nikt nie pomoze lepiej to sie odezwij.

Tutaj masz troche info o połączeniach niestety po angielsku:

http://bigcoupe.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2247

Tam jest schemat połączenia.
Mam nadzieje ze coś pomoże.

pozdrawiam
radosc

Dzięki wielkie.Miłosz zrób zdjęcie 5 jak możesz.

Wyglada to tak ze od tego intesywnego zbiorniczka ida przewody tylko do spryskiwaczy szyby , tam laczy sie przewod intensywny z przewodem od zwyklego i ma zalozona beczulke (zawor) do jednostronnego przeplywu tak zeby ze zbiornika zwyklego nie wlewalo sie do intensywnego. Pozniej sa dwa trojniki ktore wpuszczaja zwykly lub pomieszany plyn (zalezy jak wlaczyles) juz w dysze spryskiwania szyby. Do spryskiwacza swiatel podlaczony mam tylko zbiorniczek zwykly za pomoca drugiego silniczka.

Zdjecia zrobilem ale malo na nich widac bo najwiecej dzieje sie wewnatrz maski pod wygluszeniem, gdzie Ci je wyslac??

SCHEMAT:

D-Dysza spryskiwacza szyby
L-Dysza spryskiwania lampy

-zaworek jednostronny

INTENSYWNY------->–D------D-----ZWYKLY-----L------L

Oczywiscie kazda dysza tez ma zaworek zeby sie plyn nie wracal.

Acha no i jak chodzi o sterowanie to:

• wajcha do siebie przytrzymac - spryskuje szybe zwyklym plynem i wlacza wycieraczki.
  • to samo + wlaczone swiatla - spryskuje szybe i swiatla zwyklym plynem.
  • wajcha krotko w strone kierownicy - dawkuje sam czas spryskiwania i dodaje intensywnego, swiatla jak poprzednio w zaleznosci czy wlaczone.