stara szócha, nowy właściciel

witam wszystkich uczestników Forum,

Od 4 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem 635 csi z 79r. E24 kręciło mnie od dobrych 10 lat, no i w końcu się udało. Jest to przy okazji moja pierwsza w życiu beemka, ale za to jaka :laughing: - warto było poczekać. Ponieważ na codzień jeżdżę Toyotą Corollą, nie muszę dodawać, jakie są moje wrażenia z jazdy szóchą :laughing: :laughing: :laughing: . Szczególnie polecam tunel na Wisłostradzie i jazdę z uchylonymi tylnymi szybami.
Wozik jest w miarę oryginalny i nieżle zachowany jak na swój rocznik, więc plan jest taki aby go zrobić na pełny oryginał. teraz jestem na etapie poszukiwania brakujacych detali i zbierania na blacharza :grinning: .

pozdrawiam i do zobaczenia przy najbliższej okazji

a jaki masz kolor? ostatnio widziałem grafitową na numerach WU, ktoś zna?

…i Marcin też prosi o poparcie aby wpisać go do działu klubowego

Gratulacje :slightly_smiling_face:
Niech dobrze słuzy swemu panu.
Poprosimy o zdjęcia :slightly_smiling_face:

Tylko pogratulować 1 w życiu beemki i odrazu 6 - oby ci starczyło sił i środków w doprowadzaniu do oryginału :exclamation:

jesli dobrze kojarze to mARCIN KUPIL SZOCHE OD mANIUSIa - w dobrym stanie :grinning:

aaa to ten Marcin :grinning: teraz juz kumam… dzieki gorg odswiezyles mi pamiec :sunglasses:

tak, i oczywiście człowieka znamy oi możemy rekomendować do strefy klubowej :sunglasses:
Co tak późno wszedłeś MarcienieD

jak to się mówi- lepiej późno niż później :laughing:
szócha ma niepowtarzalny kolor- coś w stylu ceglasty- burgund metalic. Taki kolor wystepował chyba tylko do 82 roku. Planuję go zostawić, bo fajnie pasuje do szóstki starszego typu na e12.
Autko kupione faktycznie w Zgorzelcu od Mańka. Muszę przyznać, że wyrozumiałość Mańka we wprowadzaniu mnie w temat e24, pomogła mi podjąć tę “życiową” decyzję. No i dzięki temu nie kupiłem kota w worku- od początku było wiadomo co jest do zrobienia, a autko jest faktycznie niezłym materiałem na doprowadzenie go do fajniego, oryginalnego stanu.

witam…
to widzę, że już się oswoiłeś z autkiem :grinning:
wybierasz się na zlot?

p.s.
wał żyje i ma sie całkiem nieźle :sunglasses:

kolor fajny …jeśli to ten o którym myśle

no i wpuszczam Cię do strefy klubowej

planuje wpaść na zlot przynajmniej na 1 dzień. to musi być fajny widok- kilkanaście szóstek w jednym miejscu

to może ja też się w końcu doczekam?? :face_with_rolling_eyes:

oj, to dziwne,że nie jesteś, wiemy kto, skąd ma auto, był w Toronto i w ogóle się udziela - kolego Łyżwo, zadziałaj :sunglasses:

Rozmawiałem ze Szturcem apropos tego auta i powiedział zemaszyna jest konkretna, może troche brak jej wizualnej ogłady ale dusza gra jak dzika. :exclamation:

taka ceglana jak ta co teraz u szturca na robieniu elektroniki stoi?

To jest pewnie to auto :exclamation:

wlasnie nie wiem czy to samo bo wczesniej tez taka ceglata byla :slightly_smiling_face:

napewno ta :exclamation: myslicie ze ile moze byc 6 w takim kolorku w warszawie :sunglasses:

z tego wynika ze conajmniej 2 :slightly_smiling_face: chyba, ze jestem niekumaty, ale mowicie tu ze gosc kupi niedawno, a tamta widzialem na grillu u szturca z dobre 2 miechy temu i gadalem z wlascicielem

no bo niedawno (czytaj wlasnie jakies kilka miesiecy temu) :sunglasses: