stolik z bloku M30

Wlasnie zaczalem robic stolik z bloku naszego ulubionego M30. Tak lezal i zachodzil rdza wiec lepiej niech cieszy wzrok w domu. :slightly_smiling_face:

Ja bym tam poszedł grubiej z tym umeblowaniem, najlepiej iL albo highline :grin: :grin: :grin:

ta kanapa to letka przesada ale taki stolik :face_with_rolling_eyes: :sunglasses: czekamy na foty

Tak, ta kanapa mało subtelna. Silnik wyczyszczony i pociagnięty podkladem na ta chwile

jak ja znam ten kolor :laughing:

ja miałem kiedyś taki pomysł ,żeby zrobic taki kąplecik - kanapa tyl 2 przednie fotele i właśnie stolik z bloku m30 :grinning: ale z braku czasu nie zrealizowane :frowning:

Kolega dostal odemnie w prezencie blok kompletny m70 i z niego robi stolik jak skonczy to zrobie fotki i przesle wam, wydaje mi sie ze nie ma to jak porzadna Vidlasta 12 :wink:

A ja głupi zachodzę w głowę skąd tu wziąć kasę na nowe skóry do salonu, który sobie urządzam w wakacje :lup:
A tu wsio na tacy. Mam przecie kanapkę w czarnej skórze i 2 fotele elektryczne. Blok też w garage. Czegoż więcej chcieć? :v; :v:
PS A jak ten stolik wykończyć? - Gruba szyba z góry :face_with_rolling_eyes: ?

hartowana jak sie nie mylę..

pomysl stary, dobry i sprawdzony; ja w tym celu wlasnie zostawilem swoj 2.8 :wink:

Koledzy fotki, fotki proszę :v;

Coś w ten deseń?

http://moto.allegro.pl/item273826248_stolik_bmw_v12_zobacz.html

z ceną to troszke przesada :slightly_smiling_face: no, a o wadze tego “cacka” wole nie myśleć..

V12 lub V 8 najlepiej sie do tego nadają

taka roznica, ze w Vkach blat mocuja ludzie na tloki, a w R mozesz bezposrednio na cylindry i tez to fajnie i naturalniej wyglada..

rozkminialem to juz od dawna, jak szuka ktos fotek to na sieci tego jest od pyty, na tvn turbo w programie vmax maja tez stolik tyle ze zrobiony jak gablota a nie z blatem na silniku; gdyby nie ten pomysl to bym swoje 2.8 sprzedal w cholere :grinning: kiedys podejme ten temat

Troche mi to zajelo, ale satysfakcja jest. Nawet zonie sie podoba :astonished:
Kółka z hamulcem nie były potrzebe :slightly_smiling_face: sam nigdzie nie odjedzie

Kolego,pełen profesjonalizm! Cudo! :astonished:

Podstawa to mdf lakierowany? Zdradź trochę szczegółow toku produkcyjnego. :wink:

Tak, podstawa MDF grubosc 80 mm, lakier połmat, kolor dobralem do tapicerki i elementów specjalnie pozostawionych w farbie podkladowej.
Kółka z allegro, bo nie chciałem żeby były ładniejsze od bloku:)
szkło OPTIwhite przykrecone przez otwory do nagwintowanych otworów wodnych.
Szkło zwykłe przy grubości 10mm miałoby bardzo ciemna krawędz a to mi się nie podoba.
W tym przypadku na krawędziach mienią się refleksy swiatła od TV.

cudo, taki mi się marzy :grinning:

jestem Twoim dłużnikiem :), więc jak coś to pomogę. Domyślam się,że poTwoich perypetiach z silnikami to masz jakiś niepotrzebny lub nadszarpniety blok :v: