no właśnie to jest chyba ten JBL , o którym mi mówili… ale cena
miała być około 300 pln
natomiast te blaupunkty, przynajmniej u mnie nie wchodzą, bo mają za duże magnesy i poza tym nie da się założyć ładnie maskownicy, bo tweeter wystaje ![]()
ja narazie caly czas mysle nad moim “audio”. Z przodu mam taki sam problem - jak juz wcisne magnes to wystaje tweeter, a jak jest bez niego to sie nie miesci
wiec narazie sa stare blaupunkty i jakos graja a z tylu pan niemiec sie nie bal i wyrżnął ogromne dziury w pokrywkach wiec ja juz nie mam czego zalowac i spokojnie jakies glosniki tam dopasuje. Natomiast widzialem tweetery zalozone chyba fabrycznie z przodu przed raczka (w tej czarnej czesci) i wygladalo to calkiem calkiem
a ja Wam polcam Bose, na allegro są tanie a ich małe wymiary są idealne do 6.
a jakieś namiary na aukcje ![]()
Osobiście co pewien czas zaglądam na car audio w allegro.pl i poprostu wpisuje bose w wyszukiwarkę. Chodzi mi po głowie zrobienie własnie bose w 6, ale to będzie kolejny krok w renowacji. Oto link z kolejnego poszukiwania:
http://www.allegro.pl/search.php?string=bose&description=1&category=709&country=1
dodam jeszcze, że bose było wstawione równiez do bmw. Widziałem wiele razy wzmacniacze bose za 100-300PLN na allegro.pl. Myślę, że 1000-2000 można zmontować zajebisty sound w aucie.
taaa… ale nic z tego nie wejdzie w oryginalne dziury ![]()
Kurcze i u mnie weszły
i nawet grają, od dziś lepiej bo mam już nowe radio. Teraz szukam czegoś na tył, mam całą półkę, całe schowki więc kombinuję żeby niczego nie ciąć.
ale jak graja?? warte ceny??
ale jak graja?? warte ceny??
Lepiej niż stare
Nie są rewelacyjne, ale mają lepszy bass, poza tym stare zaczynały brzęczeć od połowy skali… te trochę później.