W ten weekend będę powoli przygotowywał się co by karmince wstawić serducho i chciałbym doprowadzić komorę silnika do ładnego stanu. Wiązka i izolacja na niej, może nie wygląda źle jak w niektórych szóstkach ale i tak myślę że warto byłoby ją wymienić. Teraz, mogę to zrobić zwykłą parcianą taśmą izolacyjną, ale znalazłem też jakaś specjalną taśmę samowulkanizująca się bez kleju, która ma jakieś super parametry i ciężko ją w ogóle uszkodzić. Można jeszcze jakoś inaczej.
Zależy mi żeby to ładnie wyglądało ale i zapewniało maks ochronę. Co polecacie?
polecam tasmy izolujaco - ochronne z (chyba) bawelny koloru czarnego ktore wygladaja bardzo estetycznie i sa roznej szerokosci . moja sie juz skonczyla ale podjade do kolegi elektryka i wezme rolke oraz pstrykne fotke .
ja używam taśm “tesa” (kiedyś nazywało się to “tesa band”). taśma jest dostępna jako wykonana z pcv i z materiału. w różnych szerokościach. podejrzewam, że to zresztą było używane jako oryginał, bo to jest bardzo stara niemiecka firma. cena w markecie (castorama, praktiker itp.) 6-8 zł, na giełdzie 3-4 zł. ja osobiście wolę pcv, ale jak chcesz mieć oryginał to musisz użyć taśmy materiałowej. taśm zbrojonych i samowulkanizacyjnych nie polecam, bo w przypadku uszkodzenia elektryki zlokalizowanie awarii jest praktycznie niemożliwe bez porozrywania wiązek
jeszcze tylko nadmienię, że już prawie 20 lat jestem elektrykiem