Serdeczne dzięki, a czy już wiadomo czy zostało to zatwierdzone przez sejm, czy chwilowo panowie debbatują ![]()
debatują debatują - ale podobno ma wejść od 1 stycznia
oplaty maja byc prawdopodobni uzaleznione od emisji spalin(czyli beda brane pod uwage bez kata,z katem oraz te z norma euro 1-do euro 4)-czyli nasze pojazdy bedace zgola nieekologiczne beda obciazone najwiekszymi oplatami czyli pobiezenie liczac maxymalna stawka 4.5 pln za 1 ccm to wychodzi 3500ccm x 4.5 pln = qrwa lepiej nie liczyc,napewno rynek szostek nie bedzie sie wzbogacal o nowe egzemplarze a ceny krajowych pojda w gore…
prawdopodobnie inaczej sie bedzie przedstawiala rejestracja pojazdow…zabytkowych
ktore zawsze byly traktowane ulgowo,czyli 1979 w dół
Też nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie, rejestracja na zabytek to jednak też spory wydatek…
opinie, expertyzy, opisy, brrrr ![]()
jedyny plus tego, to to że nasz auta zyskaja na wartości, o ile wogóle to nastąpi. Ja słyszałem o dacie 7 stycznia. W każdym razie mam nadzieje że nie co im sie noga powinie i potrwa dłużej ta debat
a.
Jest dziś w necie całkie przyzwoity atykułna ten temat:
Ale jazda, poprostu nóż sam sie otwiera w kieszeni. czytaliście ten artykół? Teraz bedzie tak że nawet tu w Polsce nikt nie bedzie chciał odkupić od nas naszych 6, opłata rejestracyjna będzie zabójcza.
To jakiś totalny kretynizm ![]()
zaraz, zaraz - myślę, że przy przerejerestrowaniu jej nie będzie
To ma dodtyczyć tylko aut rejestrowanych pierwszy raz ![]()
otóż to - pierwsza rejestracja w Polsce:)
No własnie nie tak do końca z tego co wyczytałem w tym artykule. Jest powiedziane że ma być jako opłata jednorazowa, ale dotyczy wszystkich aut rejestrowanych w Polsce. Ostry kanał. Jest tam podanych jeszcze pare takich ciekawostek ![]()