Tor Kielce: 16-17 września 2005r.

Witam :exclamation:

Mam przyjemność zaprosić wszelkich chętnych na “Ogólnopolski Zlot kabrioletów i starych samochodów” na tor Kielce w Miedzianej Górze 16-17 września br.

Zlot ma na celu propagowanie imprez sportowo - rekreacyjnych. Na torze wyścigowym oraz kartingowym będą odbywały się próby sprawnościowe. Każdy będzie jechał sam, na czas. Podczas zawodów nie jeździ się po kilka aut na raz jak na prawdziwych wyścigach, ze względów bezpieczeństwa.

16tego czyli w piątek odbędzie się trening, trwający 4 godziny, czyli od 16:00 do 20:00. Na treningu można jeździć dowolną ilość czasu po torze. W treningu może brać udział kilkunastu zawodników naraz.
17tego o 10:00 rozpoczyna się odprawa przed zawodami.

Aby wystartować w imprezie trzeba mieć auto starsze jak 20 lat. Naszczęście w porozumieniu z organizatorem udało mi się znieść ten punkt regulaminu dla posiadaczy aut marki BMW, oraz stworzyć odrębną klasę dla Beemek :grinning:
Zlot dzieli się generalnie na 3 klasy: Kabriolety, Weterany i Kitcary. Dodatkowo będzie klasa Mini Morisów i BMW.
Warunkiem wystartowania klasy BMW bez ograniczeń wiekowych jest to, że wszystkie Beemki muszą jechać w jednej klasie i np. żadne Kabrio nie wyłamie się do klasy Kabrio. Poprostu mamy swoją klasę i w niej jedziemy :slightly_smiling_face:

Nie ma podziału na klasy pojemnościowe, impreza jest typowo rekreacyjna, a na treningu można naprawdę bardzo dobrze wyczuć auto i nauczyć się nim jeździć. A o to wkońcu chodzi :wink:

Koszt startu to 60zł opłaty startowej.
OBOWIĄZKOWY JEST KASK :exclamation:

Poniżej zamieszczam plan imprezy:

Osobiście startowałem w czerwcowej edycji br. w tym zlocie, którą udało mi się nawet wygrać nie tylko w swojej klasie, ale również i w generalnej punktacji.
Tym bardziej zachęcam do startów, ponieważ wiem jaką frajdą jest jazda po torze wyścigowym autem z Monachium :wink:

Na wszelkie pytania zainteresowanych startem z chęcią odpowiem.

W poniższym linku znajdują się zdjęcia z czerwcowej edycji zlotu:
www.automobilklub.kielce.pl/kabrio0501.html

Oto lista osób które zadeklarowały start:
LISTA

Gorąco zachęcam do startów :exclamation:
Pozdrawiam :exclamation:
LUKAS :wink:

PS.
Dla wtajemniczonych…:wink: To ja do Was zagadałem w Błędnych Skałach. Byłem taką bordową E36 sedan :wink:

PZDR!

wszystko ładnie, pięknie :sunglasses: , ale ten weekend mamy już zaplanowany :smiling_imp:

Ehh to szkoda…
Może jednak ktos z klubowiczy się zdecyduje.
Miłoby było popatrzeć na Szustkę jeżdżącą po torze :wink:

Pozdrawiam!

ja też dowiedziałem się o tym dziś z innego źródła, a mianowicie na spotkaniu bmw-klub-lodz :confused: , jeździłem kiedyś na tym torze, tylko e21 320 :face_with_rolling_eyes: i fajnie byłoby tam jeszcze kiedyś pobrykać np. szuchą, szczególnie, że mam górską skrzynkę :smiling_imp:

Ooo to dobrze że BOR już działa :slightly_smiling_face: Wiedziałem że mogę na niego liczyć :grinning:

Jeżeli znajdzie się ktoś chętny na wyjazd na tor, to z chęcią odpowiem na wszelkie pytania. Obecnie mam już listę 10 chętnych. Mam nadzieję, że liczba ta się conajmniej podwoji :smiling_imp:

PZDR!

wszyscy jesteśmy jedną wielką patologiczną rodziną :grinning:

Ale spotkania szóstek są tylko dwa razy do roku i tdn drugi raz planowany bytł od kilku miesięcy - miejsca zaklepane, plan zabawy jakiś też jest - myślę, że w przyszłym sezonie będzie okazja bo spróbujemy siędopasować do terminu spotkania na torze - w końcxu auto sportowe musi siętorchę czasem poczuć :sunglasses:

Wporządku, niewiedziałem co to za zlot macie.

Życzę miłej zabawy :exclamation:

A w przyszłym roku taki zlot jak ten teraz w Kielcach, będzie w czerwcu, tak więc zainteresowani niech już sobie rezerwują czas :wink:

Pozdrawiam :exclamation:
Luk