Witam po dlugiej przerwie. Piescilem swoja czarnule az tu nagle odmowila posluszenstwa. Odpalilem, dalem buta i po 30metrach poszedl dlugi terkot i zgasla. Nie dalo sie odpalic ponownie. Staram sie nie panikowac, ale moze ktos juz mial taka niespodzianke. Najprosciej byloby stwierdzic ze to pasek, ale tu nie a ma paska. Ogolnie zonk.
Sasza, a jak zasilanie? Może poszedł alternator i przez to masz zonk:(
JA bym sprawdzil standard ![]()
czyli
1-Iskra
2-paliwo
nie ma iskry ? sprawdz cewke? modul zaplonowy? kable? aparat zaplonowy?
nie ma paliwa? sprawdz pompe paliwa na krótko? sprawdz bezpiecznik ? sprawdz przekaznik ?
ogólnie nie mailem takiego problemu ale cos podobnego mianowicie moja zrobila mi niespodzianke
wyjechala z garazu i zgasilem ja i jzu nie zapalila -okazalo sie po dlugich rozmyslaniach ze w module zaplonowym zrobilsie zimny lód
ale jak twoja ruszyla ? i zgasla to sprawdz poprostu iskre i paliwo , po kolei eliminuj przyczyny jak cos to mam ksiazke dosyc kmadra jak sie wydawalo i w neij mam opisane wszystkie silniki bmw od A do Z ![]()
to jest i ciepły lód? ![]()
no jest, np tzw ‘suchy lod’, jak go scisniesz w reku to mozesz sie poparzyc ![]()
Zrobiłeś to na zimnym motorze ![]()
WŁAŚNIE
![]()
na zlocie jeden z tematów brzmiał: "co się z tobą stanęło
"
chodzi pewnie o ZIMNY LUT od lutowania, a zimny oznacza ze z jakiegos powodu niestabilnie przewodzacy np. pekniety lub zasniedzialy ![]()
Dzieki kolego ;)wlasnie mi chodzilo o zimny lut
dzis uruchomilem wycieraczki na lampach
ktos ma dzialajace ?? aha i nie wiem co robi duuzy wentyaltor z przodu chlodnicy ?? przeciez klimy nie mam
Chłodzi konie w alpince, ale tylko wówczas jak się spocą ![]()
Jak będzie paliwo i iskra to odkręć korek wlewu oleju i sprawdź czy wałek rozrządu się obraca.
Jeśli to wałek, to broń boże nie próbuj odpalać tylko sprawdź łańcuch. jak będziesz próbował to rozwalisz silnik do reszty ( tłoki walą w zawory).
chcialbym zeby to bylo zasilanie. Oddalem auto do ekspertow. to raczej cos mechanicznego. Na ta chwile dostalem opierdziel za olej syntetyczny.
Milo ze pamietacie o moim istnieniu, ale teraz to szybko nie pojawie sie w waszych szrankach. Rozgladam sie zasilnikami tak prewencyjnie:).
Jakie silniki wchodza pod nasze maski? tak bez wielkich przerobek.
jak się postarasz to i V12 wlezie
, natomiast standardem w usa jest V8
, jest nawet firma, która tylko to robi i na brak klienteli nie narzeka
(MADONNA, MIKE TYSON itp)
Jak to zrobiłeś ![]()
..
V12 wejdzie spoojnie do E-30, zdjecie w galerii, ale w E-24 to niezła jazda by była
386 koników, to lepiej jak B7 Alpiny,
, pewnie tylo rozkład masy sie troche zepsuje…
To wszystko pikuś
We Wrocku jeżdziła kiedyś 745i która miała 450 km, to jest wynik ![]()
no tak tyle ze w 7 jest troche wiecej miejsca na silnik, a w E30 masz wrazenie ze reki nie da sie wlozyc przed chłodnice i obok bloku silnika to wyglada jak wcisniete na siłe
…
450 koników w 7
to niezle sie zbierała
ale w E38??
Tylko, że było to 3.5T a nie V12 ![]()