Czy ktoś z Was wymieniał gumy na tylnej ławie? Ile to zajmuje czasu? Właśnie chcę się do tego zabrać. Kupiłem w Focie tuleje x2 i główkuję jak by to zrobić by na obiad zdążyć…
uuuuuuuuuuuuuuuu gruby temat - dobre pytanie dla Dawidka ![]()
Z tego co pamiętam to te tuleje po rozłożeniu zawieszenia wyprasowuje się i wprasowuje nowe! Nie polecam robić tego w garażu na imadle!
Pewnie ciężko manewrować z tylną belką w małym pomieszczeniu… ![]()
Troszku!!!
Jestem po wymianie wyżej wymienionych elementów. Zajeło mi to 4 godziny. Bardzo przyjemna i łatwa praca. Teraz nic nie stuka
Jeszcze tylko nowe amorki i na szuterek ![]()
O czuje,że znalazł się chętny na rajd Warszawa-Dakar
, z podniesionym zawieszeniem, z kołami ponad 20 calowymi i… z obciętymi błotnikami
i co tam jeszcze było? żywe gąsienice na tył? Arek pod Koszalinem są najlepsze szutry na jakich jeździłem to fakt
i nie trzeba robić takich ekstremalnych rzeczy w Twojej żeby po nich śmigać
Brawo za wymianę tulei, nie ma to jak zrobić swojej dobrze ![]()
Odrazu inna jazda, co?
To fakt mniej już stuka, ale to jeszcze nie tak jakbym chciał. Poszukuję tylko jeszcze tanich i dobrych amorków na tył
.
Najtańsze są Alko, różne są o nich opinie, ja załozyłem pół roku temu do siódemki i jak narazie jest ok.
Sprawdzałem cenę w Koszałkowie i chcą 230 pln/szt. Może lepiej dołożyć i kupić Sachsa. Ale to już blisko 400pln/szt. ![]()
a ja potrzebuje amorki na przód (chyba takie same jak w e12) ciekaw jestem ile kosztuje bilstien ![]()
Hmm, ja tez sprawdzałem i Alko gazowe po 230zł, a Sachs gazowy po 600zł. Kiedys pytałem o Bilstien i jak dobrze pamiętam to cos około 800zł. Dzwoniłem do Mańka, żeby u siebie popatrzył, bo do siódemki załatwił mi po 170zł ![]()
wow 800 zeta
jak dobrze ze poprzedni wlasciciel mojej szostki zainwestowal w amorki Bilsteina
bo widze ze to nie jest tania sprawa ![]()
Teraz moja maszyna otrzyma nowe tuleje tylnej belki, we wtorek wymiana.
Odrazu bedzie inna jazda-zobaczysz ![]()