tuleje wahaczy tylnych

witam, jestem w trakcie renowacji mojego 635cs z '78r. Aktualnie mam wyjętą tylną belkę wraz z wahaczami. Z wahaczy wyciągnąłem już stare do granic możliwości spękane tuleje, na których trudno powiedzieć czy były jakieś podziałki, bądź oznaczenia bo były kompletnie nieczytelne. Zakupiłem nowe mimośrodowe i są na nich poczdziałki do regulacji kąta. Moje pytanie jest następujące, bo na wahaczu nie ma żadnego ewentualnego znaku, czy dysponuje ktoś inforamcją bądź literaturą jak powinny być zamontowane? Kolejna rzecz to tuleje metalowo gumowe na samej belce. Czy ktoś je regenerował, ewentualnie gdzie, dziękuję za pomoc

Tuleje zregenerujesz w Deuter Motorsport w Olkuszu. Musisz je tam wysłać. Ja zrobiłem tuleje z PU czerwonego czyli twardości 70 Shore’a (oryginalna guma - 75). Ale nie zrobiłem otworów jak w oryginale - no i to jest porażka. Niemal mogę odróżnić czy najechałem tylnym kołem na monetę 20 gr czy 50 gr. W efekcie na nadwozie przenoszą się drgania jak czort i tył jest zbyt sztywny. Będę musiał to poprawić i wysłać im tuleje do roboty raz jeszcze, tym razem z otworami.

Na życzenie w Deuterze mogą Ci przed zalaniem PU obudowę tulei oddać do ocynkowania. Ja tak zrobiłem i potem pomalowałem na jasno szaro podkładem epoksydowym - kolor podobny do oryginału.

Wysłałbym zdjęcie ale forum działa jak chce i nie mogę wkleić.

Kupiłem też u nich poduszki przednich drążków reakcyjnych. Moje stare na oko wyglądały dobrze ale po wyjęciu okazały się śmieciem. Po wymianie auto zaczęło się dużo lepiej prowadzić - o ile CS może się w ogóle dobrze prowadzić.