Vinatge car audio

Od jakiegoś czasu posiadam korektor Marantz- a + wzmacniacz. Wrzucę zdjęcia z katalogów potem, może kogoś zainteresuje. Do klasyków jak najbardziej, lata pokrywają się z E24. Mało kto wie, że Marantz robił sprzęt car audio bo niedługo to trwało i mało jest informacji o nim. Pod spodem fotka korektora, który mam.
Jak macie jakieś ciekawe pozycje, to wrzucajcie bo Beckery są ogólnie znane ale jest kilka innych firm, które robiły ciekawy sprzęt.

427a47ddf7c2bffdff7943055e3b47bf_orig.jpg

A mój “vintage” to zmieniarka, która w Japonii była opcją do 635 CSI. Radio na zdjęciu też jest standardowe dla japońskiego 635 CSI z tamtego okresu - na dowód skan z katalogu;-)

Niestety zmieniarka uszkodzona, ale “naprawia się”. Aktualnie poszukuję lasera…

Przy okazji zachęcam do odwiedzenia strony: http://car-cm.jp/brochure/. Na szczęście znów działa i zawiera największy zbiór skanów katalogów BMW i nie tylko jaki znalazłem.

Ta stronka car-cm to naprawdę rewelacja :grinning:

Trzeba robić “backup” i ściągać do siebie co się da, bo ostatnio leżała kilka miesięcy i żałowałem, że nie zdążyłem ściągnąć wszystkich prospektów szóstki…

A jaki tam masz laser? Producent i typ?

Sony KSS-110E. Nie do dostania jako nowy ;-( Na szczęście osobie, która naprawiała zmieniarkę, udało się znaleźć po kilku miesiącach taki laser i dopasować taśmę. Długo to trwało, ale zmieniarka jedzie do mnie naprawiona :wink:

Zmieniarka naprawiona i działa. Przyjemność z przerzucania 10 płyt pierwszą zmieniarką na świecie - bezcenne :grinning: