Na allegro są wahacze do BMW e23 za 100zł sztuka,
u mnie obecnie są wachacze po regeneracji, i wytrzymały nie cały rok(15 tys km), więc lipa, czy te wytrzymają więcej przynajmniej 30 tys km? :roll:
Zamontuj a się przekonamy czy warto ![]()
JA kupilem gorne LEMa, ale dolne z allegro kusza mnie strasznie bo sa tez aluminiowe i to za drobne, ale jakos zdecydowac sie nie moge, wiec tez czekam na Twoje opinie ![]()
Marcinek zamontował górne i dolne, więc niech się wypowie. Poza tym Filipowi, Mackowi i wielu innym takie zamontowałem…pożyjemy zobaczymy ![]()
no zrobilem na nich juz ze 4 tysie i niby wszystko jest ok poza jedna wybita juz tuleja wahacza gornego
i to jest ich chyba tylko jedyna wada wiec mysle ze oglnie warto niz bawic sie w regenracje starych parchow
niz kupno orginalnych a wybic sie moga tak samo szybko jak te bo drogi sa u nas rewelka jak wiadomo ![]()
a już chciałem kupić jakąś budę na zawiasie E28
. ale jednak dochodzę do wniosku, że nie ma to jak aparat na resorach z drugiej połowy XX wieku ![]()
Więc od wczoraj jestem królikiem doświadczalnym, a raczej moje auto, kupiłem 4 wachacze z allegro.
Wykonanie jest ok, pasują, wygladają jak fabryczne, gumki ładne.
Zamontowałem, pojechałem dziś na zbieżność, mechanior ustawił, ale powiedział że mam z tyłu zbieżność zrąbaną ![]()
Że jedno koło jest w lewo +00.05stopnia a drugie w prawo - 00.10 stopnia ![]()
Czy taki efekt moga dawać wyrąbane poduszki pod tylną belkę ![]()
Jeszcze rok temu tego napewno nie było, nie przywaliłem w nic, każdy bok kończył się szczęśliwie ![]()
Jak poduszki belki to oba by były w jedna stronę.. jak oba w różne to gumki na wahaczach, luźne łożyska… ale nie poduszki… belka z wahaczami to jeden element.. więc jak się nie trzyma budy to może być przesunięty w jedną stronę…
P.S. Co to za warsztat co Ci ustawił zbieżność jak masz poduszki out?
w lipcu zamowiłem na allegro tak owe wachacze i jak na razie jest spoko zrobiłem ponad 3.5 tys km i to po naszych roznych drogach i mój mechanik powiedział ze sa naprawde przyzwoicie wykonane a tansze sa chyba tylko do favoritki
pozdrawiam
Do e32 są tańsze
Tu
Kurde to już musi byc ręcznie klepane na Tajwanie ![]()
A co do moich allegrowych to pierwszy tysiaczek już zrobiony, jest sto razy lepiej niż na świeżo regenerowanych, auto jest pewniejsze, łatwiejsze w wyczuciu i dosłownie płynie po drodze ![]()
A drążek środkowy jest 3x tańszy ![]()
Ja kupiłem wczoraj ,jak tylko przyjdą zakladam -zobaczymy jak się spiszą ![]()
a co sadzicie o tym ?? wprwdzie to e32 i e34 ale moze sa takei zestawy do e24 ??
http://www.allegro.pl/item283388377_tuleje_wahacza_do_bmw_5_e34_7_e32_.html
bokej zakłada coś takiego do rajdówki, ale do tej pory dostępne to tylko było na e-bay, z tym, że to chyba rękodzieło sądząc po opisie :v; , a cena niewiele niższa od oryginału…
W temacie zawieszenia, to szczerze nie polecam firmy OKAP-logo to taki smieszny miś. Drązek środkowy nie wiem czy wytrzymał 5000.
No i porażka ![]()
Wczoraj lewy dolny zaczął stukać ![]()
Kurde zrobiłem 2500km, co prawda od początku był jakis dziwny(gumkę miał źle założoną i poprawiałem to) więc chyba będzie reklamacja (ciekawe czy koleś uzna) reszta na razie sie trzyma, ale będe zadowlony jak przetrzyma 10x tyle ![]()
Mineło troche czasu, moze ktos wypowie sie jakiej firmy brac, a jakiej unikac,
bede wdzieczny, bo szesc stoi na podnosniku i musze cos szybko kupic.
Te z allegro wytrzymują 30 tys km, moim zdaniem w stosunku do ceny to niezły wynik ![]()
Po 30 tys pojawiły się delikatne stuki przy ruszaniu ![]()
jakiej firmy brałes?
Bez firmy: