Na mojej stronce jest zebrane dość sporo i chętnie ich użyczę, a w najbliższym czasie napiszę kilka poradników w stylu - “Sam naprawiam wspomaganie” “Sam wymieniam zawieszenie” itd
Wrzucę na moją stronę, później można będzie dodać na wspólną.
Mam nadzieję że w ogóle to dojdzie do skutku, bo “Gdzie kucharek sześć…” ![]()
**
zalew** podjal sie zbioru materialow od was - i koordynacji - wszelkie sprawy z tym zwiazane zalatwiajcie z nim - tak bedzie najprosciej i najefektywniej…
ok, przejrze w miedzy czasie dzis jak sie maja tu sprawy tych materialow i cos zaproponuje
Dziwne podejscie, jak bym juz chcial miec E23 to wlasnie bardzo chetnie 725, przecierz to totalny rarytas - tylko znajdz taka.
Z tego co pamietam jezdziz 2,8 na gaz z mikserem na przeplywce wiec tez nie ma co sie unosic bo orginalne 2,5 i tak objedzie cie bez reszty w kazdej sytuacji.
tyle ze troche nie w temacie ![]()
Nie jeżdzę na gazie od kilku miesięcy tj. ok. 8-9tyś. na 40 przejechanych przeze mnie . Już dawno zdemontowałbym instalację , ale nie chcę tego robić w pierwszym lepszym warsztacie , bo chociażby wiem , że dziury po montażu nie zostaną należycie zabezpieczone , więc na tę operację , tak jak na kilka jeszcze innych jestem umówiony z Adamem , bo w tej materii do niego mam zaufanie , a z racji dużej odległości nie będe jeździł do niego z każdą pierdółką .
A co do pojemności może 725 to rarytas (widzę że ty też jesteś niezłym egzemplażem, bo po raz kolejny negujesz to , co piszę , jeśli jest to nawet w żartach ) , ja miałem na myśli konkretne walory użytkowe , gdzie według mnie 2,8 jest słabym silnikiem do tej budy , a co dopiero 2,5 l . Ale ty Miłosz jak zwykle po mojej odpowiedzi dodasz coś mądrego (według ciebie ) od siebie , bo przecież inaczej nie umiesz .
728 slabym to bym nie nazwal.. napewno nie maxem czego sie oczekuje od takiej bryki, ale jak jest zadbany to pojezdzic sie da i to bardzo niezle… moze twoje wrazenia z automatu to troche doluja (choc nie wiem, bo nie jezdzilem w A), w manualu przez dlugi czas mialem duza frajde z jazdy w 2.8…
2.5 tez mi sie wydaje ze to kapec i troche obciachowy, ale rarytas napewno i tu milosz ma racje.. podobnie jak kombi ktore jest brzydkie jak but, ale rarytasem jest ![]()
no…, dziewczyny…, nie droczcie się znów ![]()
ok, wiec poprosze do mnie na mail z(at)zalew.com od kazdego kto sie tu zadeklarowal ze cos ma:
jesli materialy sa online na stronie:
a. link do strony glownej jesli takowa jest
b. wyszczegolnione odnosniki do konkretnych materialow z opisem o co kaman, zwlaszcza jesli strona zawiera cos wiecej niz same materialy
c. informacje ktore materialy autorstwo wlasne ktore materialy cudze. nie tyczy sie to oczywiscie tabel technicznych, ktore autorstwu slabo podlegaja
(przy tych warto zaznaczyc ew. skad tabele pochodza zeby skorygowac wiarygodnosc zrodel i ew. wziac pod dyskusje prawidlowosc danych)
d. podpisz sie nickiem z forum
e. zatytuluj email “bmw e23 materialy”
f. nie przysylac linkow do wpisow na wikipedii, bmwworld.com itp, takowe umieszcze razem z materialami tak czy siak na koniec jako dodatkowe zrodlo…
g. linki do ciekawych dyskusji z forow internetowych wskazana. oczywiscie jesli jest tam wartosc merytoryczna, ciekawostki, itd, czego przykladem moze byc temat ‘historia e24’ z ciekawymi wpisami kolegi Radosc ![]()
jesli sa to materialy z dysku:
a. paczka .zip zatytulowana tak, zeby na rzut oka bylo wiadomo co jest w srodku
b. w emailu w miare szczegolowo opis co gdzie sie znajduje
c. w paczce plik tekstowy w ktorym napisane dokladnie to co w pktB czyli o co kaman
d. informacje ktore materialy autorstwo wlasne…(dalej jak w wypadku online)
e. podpisz sie nickiem z forum
f. zatytuluj email “bmw e23 materialy”
stron internetowych nie zapisujcie w paczke, do wordow itp bo to strata czasu… linki osobno, materialy nie-internetowe osobno… obrazki i skany w formatach takich jakie sa (jpg, pdf, tif, itd…), nie wrzucajcie ich do wordow itd..
sorry za takie ‘wymagania’ ale cierpie na nawal wlasnej roboty i chce uniknac straty czasu na grzebanie i patrzenie o co chodzi i co autor mial na mysli, tylko chce w latwy sposob moc przejrzec materialy.. jak wszystko do mnie dotrze (wszystkie osoby, ktore deklaruja sie ze cos maja podesla mi) odsegreguje powtarzajace sie informacje i poukladana merytorycznie paczke w sensownym formacie udostepnie online z informacja ktore materialy od kogo wziete i ew. zrodlami.. bedzie to punkt wyjscia do akceptacji/korekt, napisania ew. dalszych artykulow przez chetnych i sfinalizowania tego jako gotowe materialy dla osob zajmujacych sie robieniem strony…
ok, minelo troche czasu od mojego wpisu powyzej^, wiec moze zdam raport
poza linkami w tym temacie, email dostalem jeden - od Adjar’a, z linkami do roznych stron w necie.. z racji ze nikt nie przeslal jakichs wiekszych materialow typu artykuly, pdfy ze schematami itp, to sam sie wzialem za kompletowanie info, poukladanie i ogolnie zaczalem zbierac to co mam tutaj - ludzie zajmujace sie 6.com.pl do przyszlego dzialu e23 moga zerkac na ten sajt jako wyjsciowe materialy..
hmm? i jak artykul sie miewa :)?
walnales?
ja walnalem na e23.pl, sprawdz czy sie zgadzaja z twoimi danymi, daj znac co wiecej wiesz i dojdzmy do prawidlowych danych
podlinkowalem porady na twojej stronie ![]()
piszesz? ![]()
Jest prawie skończony jednak brakuje mi fotek, ale zrobie je w tym tygodniu który będzie i będzie końcówka jeszcze poprawki itp. W jakim formacie Ci to podesłać? *.doc? + zdjęcia osobno zeby łątwiej na stronke poznije dać?
Aha niedługo tez zrobie relacje z regeneracji pompy hamulcowej
heh
Panowie, ten Wasz temat który powstaje spadł mi z nieba! Czekam niecierpliwie ![]()
to mysle ze kontynuacja tego tematu tez cie zainteresuje