wlasciciele e23 laczcie sie

Na mojej stronce jest zebrane dość sporo i chętnie ich użyczę, a w najbliższym czasie napiszę kilka poradników w stylu - “Sam naprawiam wspomaganie” “Sam wymieniam zawieszenie” itd
Wrzucę na moją stronę, później można będzie dodać na wspólną.
Mam nadzieję że w ogóle to dojdzie do skutku, bo “Gdzie kucharek sześć…” :face_with_rolling_eyes:

**
zalew** podjal sie zbioru materialow od was - i koordynacji - wszelkie sprawy z tym zwiazane zalatwiajcie z nim - tak bedzie najprosciej i najefektywniej…

ok, przejrze w miedzy czasie dzis jak sie maja tu sprawy tych materialow i cos zaproponuje

Dziwne podejscie, jak bym juz chcial miec E23 to wlasnie bardzo chetnie 725, przecierz to totalny rarytas - tylko znajdz taka.

Z tego co pamietam jezdziz 2,8 na gaz z mikserem na przeplywce wiec tez nie ma co sie unosic bo orginalne 2,5 i tak objedzie cie bez reszty w kazdej sytuacji.

tyle ze troche nie w temacie :flushed:

Nie jeżdzę na gazie od kilku miesięcy tj. ok. 8-9tyś. na 40 przejechanych przeze mnie . Już dawno zdemontowałbym instalację , ale nie chcę tego robić w pierwszym lepszym warsztacie , bo chociażby wiem , że dziury po montażu nie zostaną należycie zabezpieczone , więc na tę operację , tak jak na kilka jeszcze innych jestem umówiony z Adamem , bo w tej materii do niego mam zaufanie , a z racji dużej odległości nie będe jeździł do niego z każdą pierdółką .
A co do pojemności może 725 to rarytas (widzę że ty też jesteś niezłym egzemplażem, bo po raz kolejny negujesz to , co piszę , jeśli jest to nawet w żartach ) , ja miałem na myśli konkretne walory użytkowe , gdzie według mnie 2,8 jest słabym silnikiem do tej budy , a co dopiero 2,5 l . Ale ty Miłosz jak zwykle po mojej odpowiedzi dodasz coś mądrego (według ciebie ) od siebie , bo przecież inaczej nie umiesz .

728 slabym to bym nie nazwal.. napewno nie maxem czego sie oczekuje od takiej bryki, ale jak jest zadbany to pojezdzic sie da i to bardzo niezle… moze twoje wrazenia z automatu to troche doluja (choc nie wiem, bo nie jezdzilem w A), w manualu przez dlugi czas mialem duza frajde z jazdy w 2.8…

2.5 tez mi sie wydaje ze to kapec i troche obciachowy, ale rarytas napewno i tu milosz ma racje.. podobnie jak kombi ktore jest brzydkie jak but, ale rarytasem jest :slightly_smiling_face:

no…, dziewczyny…, nie droczcie się znów :v:

ok, wiec poprosze do mnie na mail z(at)zalew.com od kazdego kto sie tu zadeklarowal ze cos ma:

jesli materialy sa online na stronie:
a. link do strony glownej jesli takowa jest
b. wyszczegolnione odnosniki do konkretnych materialow z opisem o co kaman, zwlaszcza jesli strona zawiera cos wiecej niz same materialy
c. informacje ktore materialy autorstwo wlasne ktore materialy cudze. nie tyczy sie to oczywiscie tabel technicznych, ktore autorstwu slabo podlegaja :slightly_smiling_face: (przy tych warto zaznaczyc ew. skad tabele pochodza zeby skorygowac wiarygodnosc zrodel i ew. wziac pod dyskusje prawidlowosc danych)
d. podpisz sie nickiem z forum
e. zatytuluj email “bmw e23 materialy”
f. nie przysylac linkow do wpisow na wikipedii, bmwworld.com itp, takowe umieszcze razem z materialami tak czy siak na koniec jako dodatkowe zrodlo…
g. linki do ciekawych dyskusji z forow internetowych wskazana. oczywiscie jesli jest tam wartosc merytoryczna, ciekawostki, itd, czego przykladem moze byc temat ‘historia e24’ z ciekawymi wpisami kolegi Radosc :slightly_smiling_face:

jesli sa to materialy z dysku:
a. paczka .zip zatytulowana tak, zeby na rzut oka bylo wiadomo co jest w srodku
b. w emailu w miare szczegolowo opis co gdzie sie znajduje
c. w paczce plik tekstowy w ktorym napisane dokladnie to co w pktB czyli o co kaman
d. informacje ktore materialy autorstwo wlasne…(dalej jak w wypadku online)
e. podpisz sie nickiem z forum
f. zatytuluj email “bmw e23 materialy”

stron internetowych nie zapisujcie w paczke, do wordow itp bo to strata czasu… linki osobno, materialy nie-internetowe osobno… obrazki i skany w formatach takich jakie sa (jpg, pdf, tif, itd…), nie wrzucajcie ich do wordow itd..

sorry za takie ‘wymagania’ ale cierpie na nawal wlasnej roboty i chce uniknac straty czasu na grzebanie i patrzenie o co chodzi i co autor mial na mysli, tylko chce w latwy sposob moc przejrzec materialy.. jak wszystko do mnie dotrze (wszystkie osoby, ktore deklaruja sie ze cos maja podesla mi) odsegreguje powtarzajace sie informacje i poukladana merytorycznie paczke w sensownym formacie udostepnie online z informacja ktore materialy od kogo wziete i ew. zrodlami.. bedzie to punkt wyjscia do akceptacji/korekt, napisania ew. dalszych artykulow przez chetnych i sfinalizowania tego jako gotowe materialy dla osob zajmujacych sie robieniem strony…

ok, minelo troche czasu od mojego wpisu powyzej^, wiec moze zdam raport
poza linkami w tym temacie, email dostalem jeden - od Adjar’a, z linkami do roznych stron w necie.. z racji ze nikt nie przeslal jakichs wiekszych materialow typu artykuly, pdfy ze schematami itp, to sam sie wzialem za kompletowanie info, poukladanie i ogolnie zaczalem zbierac to co mam tutaj - ludzie zajmujace sie 6.com.pl do przyszlego dzialu e23 moga zerkac na ten sajt jako wyjsciowe materialy..

hmm? i jak artykul sie miewa :)?

walnales? :slightly_smiling_face: ja walnalem na e23.pl, sprawdz czy sie zgadzaja z twoimi danymi, daj znac co wiecej wiesz i dojdzmy do prawidlowych danych

podlinkowalem porady na twojej stronie :slightly_smiling_face:

piszesz? :slightly_smiling_face:

Jest prawie skończony jednak brakuje mi fotek, ale zrobie je w tym tygodniu który będzie i będzie końcówka jeszcze poprawki itp. W jakim formacie Ci to podesłać? *.doc? + zdjęcia osobno zeby łątwiej na stronke poznije dać?

Aha niedługo tez zrobie relacje z regeneracji pompy hamulcowej :laughing: heh

Panowie, ten Wasz temat który powstaje spadł mi z nieba! Czekam niecierpliwie :grinning:

to mysle ze kontynuacja tego tematu tez cie zainteresuje