Wreszcie moge robic moja szostke :)

Witam.
Rzadko sie udzielam na forum, bo i czasu mniej niz kiedys.
Udalo mi siekupic karoserie, tak wiec rozpoczynam prace nad renowacja.
Oczywiscie wszystko zamierzam dokumentowac zdjeciami, tak wiec mysle ze bedzie co ogladac.
Na wstepie mam jednak pytan kilka o przednie i tylne zawieszenie.
Z mojej starej szupy zawieszenie tylne pasuje do nowej, natomiast przednie jest troszke inne. Nowa szupa to rok 1982, czyli mniemam, ze zawiecha juz po zmianach.
Tak wiec:

1. Czy tylne zawieszenie po 82roku tez uleglo zmianie?
    Jak tak to jaka to byla zmiana? Czy stare pasuje do nowej szupy?

2. Jakie byly zmiany w przednim zawieszeniu?
    Ktore jest stare a ktore nowe?
    Czy te, z uchwytami sluzacymi do holowania zintegrowanymi z belka zawieszenia, czy te, gdzie uchwyty do holowania sa wspawane na stale do podluznic nadwozia?

Jesli macie jakies zdjecia lub linki do zdjec zawiechy starej i nowej to bardzo bym prosil.

Pozdrawiam.
RadekCB1

cale zawieszenie sie zmienilo, praktycznie nic nie pasuje, po 82 wyglada praktycznie identyko jak E32 i E34.

Główna zmiana w 82 to zmieniona płyta podłogowa oraz zmienione zawieszenie (na lepsze) :sunglasses:

ponoć :wink:

poza tym inny środek: deska, zagary, tapicerka drzwi (generalnie bardziej E30 niż E21 :smiling_imp: ), inny tylni zderzak…
i tramwajowe uchwyty dla pasażerów :grinning:

tiaaa, generalnie z e12 na e28 :sunglasses:

No z tym E30 to przesada, mysle ze technicznie to mocne, dobrze wyposazone E28 z wygladem E23 Coupe, a tak naprawde 6 podobne jest tylko do 6 … :slightly_smiling_face:

taaaa, a co powiesz o tapicerce drzwi, wyłącznikach szyb, tunelu środkowym i stosowanych kierownicach M-Technik :grinning: i wielu innych drobiazgach :face_with_rolling_eyes:

widzę, ze trza zrobic tabelkę co który model ma a czego nie ma:)