wszystko o "ROZPORKI DO E24"

oto co napisałem kilka postów powyżej: “w darstuning pytałem się kilkakrotnie (dwoniłem, wysyłałem zapytania z allegro i ich strony internetowej) o ceny bilsteina, wiechersa i H&R. oczywiście, mówili, że oddzwonią, odpiszą itp, itd. trwało to jakieś 3 tyg. w końcu dałem sobie spokój i znalazłem inną firmę. zadzwoniłem, ceny znałem już po kilku minutach, a wszystko przyszło kurierem po niecałych dwóch tygodniach. wniosek jest prosty: darstuning - NIE POLECAM!!!”

zamówione rozpórki będą po świętach, więc jeśli chcesz sam tył przelej mi należność, a ja to spróbuję domówić, aby było w tej dostawie. natomiast jeśli się nie uda teraz to będzie do dobioru pod koniec kwietnia.

Zamowilem w Darsie rozporki pod koniec grudnia. Przod dostalem pod koniec stycznia, a tyl 2 tygodnie temu :face_with_rolling_eyes: . Wnioski wyciagnijcie sami.

Szuch nauczyla minie cierpliwosci :bulb: :laughing:

Rafał, a jakiej firmy zamawiałeś a jakiej dostałeś? BO mój kolega zamawiał do E30 Wiechersa a dostał jakąś używkę… inny dostał bez logo Wiechers…

czy zamawiasz rozporki przez Speed Tuning z Gdanska? przod maja po 330zl, a tyl po 205zl i na dniach gosciu ma jechac po nie?

nie znam nazwy firmy, rozpórki znalazłem w necie, chociaż gość jest z gdańska

Zamowilem to w Darsie, dostalem nowe, wygladaja dokladnie tak samo jak design Maciasa, brak nazwy, numerow itd.

przednia rozpórka wiechersa do e28 jest zupełnie prosta, a do e12 jest załamana po środku - tył jest taki sam. natomiast w/g dars-tuning e12 wygląda TAK

No, ale ja mowie o e28

Rafał napisał:

To chyba jednak masz “Wiechers look” :frowning:

dostalem odpowiedz od goscia ze Speed Tuning,bedzie mial dla mnie rozporke tydzien po swietach. raz w miesiacu jezdzi on po nie do niemiec.obiecal przed swietami,ale nie dalo rady.odbiore osobiscie :slightly_smiling_face:

A ja mam takie pytanie:

Czy wiadomy jest termin dostawy? Dlaczego pytam? Muszę zrobić zbieżność w 6, do tej pory nie mogę w ogóle jeździć , a CHYBA po rozpórce dobrze jest zrobić geometrię? - Jak nie najdzie “letko” ? Co o tym myślicie?

Dlatego pytam czy się wstrzymać parę dni i płacić raz czy to raczej 2-3 tyg - wtedy chyba nie wytrzymam :grin:

rozpórki na zbieżność raczej nie mają wpływu. chyba, że kielichy już się tak pokrzywiły, że trzeba rozciągnąć auto na boki, żeby je założyć :grin: rozpórki powinny być w przyszłym tygodniu.

No i mamy przyszły tydzień.

Panowie a jak takie ładne rozpórki będziemy mieli to nakrętki jakieś chromowane też by się przydały… :grin:

gość dzwonił dziś do mnie, że nie ma w tej chwili rozpórek alu (będą za dwa tygodnie). są w tej chwili tylko stalowe, ale pewnie takich nie chcecie :sunglasses:

To Wiechers robi też stalowe?

tak, np. karol ma stalowe

Dla mnie to bez znaczenia, ale pewnie wiekszoscia czekamy na alu i juz. Tyle czekalem to poczekam jeszcze. W cenie duza roznica?

http://www.wiechers-sport.de/streben/domstreben.html

panowie K#$%A, przeglądnijcie forum przed pytaniami :smiling_imp:

Najlepiej wygladalyby nakretki kołpakowe DIN 1587, do wyboru ocynk albo kwasówka. Do kupienia w metalowym.

Macias, wiesz może kiedy można się spodziewać rozpórek?
Czy jakoś na dniach?
Pzdr
B