przymierzam sie do tego od jakiegoś czasu, jak się dowiedziałem ile to kosztuje
(w uk 450kwitów) to postanowiłem to zrobić sam. Czy ktoś z Was jest mi w stanie
powiedzeć ile kosztuje rurka o śr 45mm w Polsce? Chodzi o nierdzewke. Biorąc pod
uwage możliwy gratisowy transport rozważam zakup w RP.
Zastanawiam sie również czy nie zrezygnować z dwóch 45 biegnących od łącznika podwójnego “s” na rzecz jedenej 57, z moich rachunków wynika że powinno być ok
ale pewien nie jestem… ![]()
nie wiem ile jedna rurka, ale znajomek ma hurtownie kwasowki i robi dla firm tuningowych cale wydechy z kwasowki jakby cie interesowalo..
fajnie, daj znać na priva jaka cena za 45 i 57mm średnicy, a może robi do e24???
nie znam ceny, i ogolnie dawno sie z nim nie slyszalem, ale zadzwon do niego do firmy i popros zbyszka bakanowicza (bywa tez tam jego ojciec wlasciciciel, ale to bardziej zbyszek siedzi w tych zabawach moto wiec z nim sie latwiej dogadasz), jego juz pytaj co jak
ko-metal tel.22 8124357
afair kiedys sie go pytalem co jak, to chcialby chyba zdjety wydech na wzor, wtedy robi pomiary na podstawie ktorych ci zrobi taki sam (albo wg twoich zalecen) z kwasowki.. no i napewno jesli wiele osob by chcialo to wiele wyrobow z jednego projektu wychodzi taniej niz kazdy osobno.. pozdrow od zalewa:)
Ja mam w swojej 6 caly wydech z kwasowki robiny pod moje auto, sa dwa male tlumiki srodkowe przelotowe i koncowy oczywiscie tez z kwasowki mam dwie rury przez caly samochod o srednicy 2 cali i jest srednio glosno, ale jak sie depnie w polaczeniu z dolotem ktory tez sobie zrobilem o srednicy 3 cali to na wyzszych obrotach zaczyna niezle ryczec
mi to nie przeszkadza zalezy co komu pasuje ![]()
Wydaje mi sie ze jedna rurka o srednicy 57 to za malo
wiem ze w przypadku 2 koszty wzrosna bo cena ida caly czas w gore ![]()
Mam tylko jeden problem bo obnizylem auto i pierwszy tlumik mam teraz troche za nisko i przycieram na wiekszych garbach ale ogolnie jestem zadowolony i mam spokuj na lata ![]()
no właśnie jak patrze na wydechy tych wszystkich babć to mnie szlag trafia, w naszym klimacie jest to najbardziej korozyjny element samochodu i trzeba z tym zrobić porządek :faja:
taka kwasowa to mozesz sobie przywalac w koleiny i krawezniki, conajwyzej sie wegnie ale dziur nie bedzie ![]()
tak marcinku, tobie to “nie przeszkadza”, a jak dla mnie ryczało jak głupie ![]()
profile na wydech z rur stalowych aluminiowanych to koszt ca. 200-250 pln (patrz moja dokumentacja [wydech]). natomiast koszt z kwasówki spawanej z profili to koszt ca. 1000-1200 pln. a jak ktoś chce totalnie wypasony gięty wydech z kwasówki, to cena od 2.000 pln w górę ![]()
e tam ryczalo jak glupie
za to Twoje bedzie pewnie ciche ![]()
1000-1200 to koszt samego materialu czy niby calego wydechu
bo trzeba pamietac ze tlumika nikt nie zrobi za 100 plnow
mnie wydech kosztowal 1800pln i wydaje mi sie ze to jest bardzo dobra cena i nie robil mi tego byle pan Czesio tylko ktos kto sie zna i ogarnia tylko do kupy spawal juz kto inny i spawy pozostawiaja troche do zyczenia ![]()
w gdyni w firmie co robi tylko wydechy zapłaciłem za całość ( rury z nerdzewki, łączniki, 2 strumienice i robocizna) 500 zł gdybym montował jeszcze tłumik to koszt zwiększyłby się tylko o sam tłumik więc to chyba tanio
500 pln to jakos strasznie tanio
jakiej srednicy masz w ogole rury??
nie wiem dokładnie ale są grubsze minimalnie niż w 635 bi grubsze były w turbo i takie mi zamontowali, cena bez f-ry potem jeszcze dokupowałem elastyczną złączkę ( w tej cenie wyprofilowali mi końcówki
koszt rur + robocizna (dodatkowo tłumnik/tłumniki)
To pierszy powod, po co produkuje sie wydech 2 x mniejsza rura => zwiekszyc przeswit ![]()
Pozostale to jakies zjawiska falowe, czy cos takiego… ![]()
Dzwonilem do znajomych ( http://www.michael-tuning.pl/ ) i pytalem o cene takiego wydechu, oczywiscie +/- - wydech z kwasowki 1000pln
(pytalem dwa razy)
Jezeli tak, to chyba za 2000pln zrobia sporta z hamownia ![]()
No Karol to napisz jeszcze jakie wrażenia? bo cena to promocja jakaś ![]()
i jeżeli to możliwe to prosze zapodaj mi adres ![]()
Ale Karol nie ma tlumikow, wydech mu ryczy jak zazynana swinia
, to i cena nizsza.
Swinia kwiczy a to bardzie przypomina bulgotanie przechodzące w lekkie ryczenie, może bardziej pod krowę to podchodzi ??
Dźwięk ok, człek się nawet zastanawia co tam siedzi pod maską
Sam mam dylemat co założyć żeby brzmienie było ok ![]()
Wiem na pewno, że końcówki chromowane tylko od 745i ![]()
W srebrnej strzale miałem wydech z nierdzewki. Zajebista sprawa, lecz na dłuższą metę męczoce to ustrojstwo. Generalnie wole oryginał ![]()
Jeszcze nie slyszalem dorobionego wydechu z kwasowki ktory gral by piekna melodie M30 - dla mnie tylko orginal.