z jakich powodow moze wyc pompa paliwa

innymi slowy, domyslam sie, ze jest to wyrok: kaputt niebawem, prawda?
co mnie wnerwia, ze to roczna pompa, a tu juz - wyje tak ze ja w srodku slychac a na zewnatrz to jest to wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycie.

czy sa jakies logiczne powody, czemu moze pompa paliwa sie zwalic??

wszystko mi tak pada jedno po drugim, ze czasem mam wrazenie ze ktos mi sabotuje rekina :neutral_face:

Woda w paliwie może być tego przyczyną :face_with_rolling_eyes:
Kurcze zawsze tankuję na NESTE i ostatnio po zatankowaniu na tej super stacji auto wkręcało się tylko do 3tyś. Wlałem STP i po 10km wszystko wróciło do normy.

Logicznych powodow to jest mnostwo…
Podam Ci tutaj dwa, ktore od razu mi sie nasunely na mysl.
Mozesz miec syf w baku ktory zlapie pompka no i niestety ale nie przemieli tego-to nie mlynek do kawy.
Po 2gie-Nie jezdzic na rezerwie! Choc nie wiem jak u Ciebie bo z tego co pamietam to nie masz innego paliwa ktory napedza twoje m30, wiec z tym nie powinno byc problemow :wink:

czy to oryginalna pompka czy zamiennik . jesli zamiennik jakosc ich budzi duzo zastrzezen i nie jestes odosobnionym przypadkiem ktory zalozyl bubel . jesli oryginal trzeba szukac przyczyn w zbiorniku i paliwie .

Zależy jaki zamiennik :question: Z tego co wiem, to zamiennik ale made in germany.

zamiennik, kupiony w sklepie z pompami, co to ma do wszystkiego pompy..

hmm dla mnie rozwadniane paliwa na firmowych stacjach to mity, co innego jakas bezimienna we wsi gdzie moze sobie gosc zrobic co chce bo nie ma zadnych procedur.. chyba ze jakas wada do ich instalacji tej neste sie wkradla..

na rezerwie od dawna nie jezdze, tzn czasem sie zdarzy ze nie mam czasu podjechac i pojade na lampie, ale nieustanna jazda ‘na studenta’ juz sie skonczyla spory czas temu :grinning:

ostatnio sie przestawilem z 98 na 95 (kiedy zostalem uswiadomiony ze motronic nie potrzebuje 98 jak ljetronic, lalem przez ponad rok 98 z przyzwyczajenia), ale to przeciez nie ma wplywu..

wg mnie to wina pompy samej w sobie . rok to za dlugo by zganiac na brud w zbiorniku ale wystarczajaco krotko by uwydatnic kiepska jakosc produktu zwlaszcza ze nie zrobiles pewnie na niej duzego przebiegu .