Zawieszajace sie wolne obroty

W 628CSi 1983 L-Jetronik

jak zatrzymuje rozgrzany samochod obroty zostaja mi na wysokosci 1200-1300 obr/min i nie chca opasc, jesli przyczymam auto na hamulcu i popuszajac sprzeglo zmusze silnik do zmniejszenia obrotow, to wyskakuja juz tylko na 800-900 i tak sie trzymaja, ale na nastepnych swiatlach znow to samo.

Sprawdzilem ze nie zacina sie ciegno od gazu ani nic z nim zwiazane, spotkal sie juz ktos z tym?? Moze to byc walniety ten dupsik na ktorym reguluje sie wysokosc wolnych obrotow??

Dokładnie :bulb: Wymontuj i przeczyść WD-40, albo zostaw na noc w benzynce.

Ja czyściłem WD-40 i lipa , więc doradzam patent z benzyną .

Dzieki, na dniach go wymontuje i wrzuce do kapieli.

Pomimo kompletnego deficytu czasowego sciagnalem w zeszlym tygodniu ten regulator i wrzucilem do benzynki, mial lezec noc … lezal 4 dni, dodatkowo zauwazylem ze niszczelna jest takze rurka dolotowa do kolektora, zamowilem nowa w serwisie za 10 EUR zlozylem do kupy i chodzi jak nowka :grinning:

no to gitara tak powinno byc :sunglasses: po 4 dniach moczenia w benzynce tez bym byl jak nowy :laughing:

chyba po moczeniu w WD-40 :smiling_imp:

oj wtedy to po 4 dniach nie wiem czy nadawal bym sie do czegokolwiek :face_with_rolling_eyes: ale moge podjac wyzwanie nic nie trace przeciez :sunglasses: