zegary...wskaznik tem pl.chlodz.predkosciomierz ekonomizer..

Jak w temacie-predkosciomierz martwy,temp plynu dzialalo jak kupilem czyli wczoraj-dzis juz nie dziala…ekonomizer caly czas po prawej stronie,inspection i oil service pala sie lub nie- jak im sie podoba.Podswietlenie calych zegarow martwe…
Komp obok radia martwy…Znalazlem na forum ze gdzies pod kierownica jest puszeczka w niej bezpieczniczek?i on zdychajac pozbawil mnie komputerka…??
Wszystko w 635 z 05.1982 cs/1( :piwko: Macias)

Prosze o porady co jutro mam rozgrzebac zeby choc jedna rzecz zaczela dzialac ??:slight_smile:

A i jeszcze jedno -czy jest jakis myk na opuszczone drzwi??Podniose je ale moze jest w 6 magiczny sposob ??

Masz typowe objawy wylanych akumulatorków od inspekcji.
Jak wyjmiesz zegary, i je rozłożysz to znajdziesz dwa zabytkowe akumulatorki firmy Varta.
Wylał się z nich kwas, poprzepalał ścieżki i dlatego nic nie działa.
Możesz kupić całe nowe zegary, pasują z e28 i e23 (nie całe ale elektronika), albo próbowac reaniomować swoje.

Co do komputera, to tak może to być przepalony bezpiecznik w jednostce sterującej.
Znajduje się ona za lewy głosnikiem, wyjmij, rozbierz ją, wymień bezpiecznik.
Jak nie pomoże, to wymień żarówkę w wyświetlaczu, czasem to pomaga.
Jak nie to raczej szukaj nowego BC :frowning:

Niestety w E24 tam się nie znajduje :grin:

Komputer znalazlem pod deska rozdzielcza-zdjalem obudowe i znalazlem tam jeden malutki szklany bezpiecznik-wyglada ze jest ok tzn drucik w srodku jest caly.Jutro kupie taki nowy i zobaczymy moze cos pomoze.musze tez zdjac zegary…na razie nie wiem jak sie do nich dobrac-jutro bede myslal:)

U mnie niestety pomogła dopiero wymiana całego kompa :frowning:
Ale warto bo funkcję są po pierwsze zadziwiajace jak na poczatek lat 80-tych, po drugie większośc jest przydatnych i używam ich na codzień.
A co do lokazlizacji, to przepraszam za wprowadzenie w bład :piwko: